Bakan Akar, Yunan mevkidaşıyla görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Akar, Yunan mevkidaşıyla görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Yunan mevkidaşı Nikos Panagiotopoulos ile NATO karargagında görüştü.

Bakan Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı kapsamında geldiği NATO Karargahı'ndaki mesaisini sürdürüyor. Toplantı kapsamındaki oturumlara katılan Bakan Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ile görüştü.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in, ABD senatosunda yaptığı konuşma ve Washington’da Türkiye karşıtı lobi faaliyetleri, Yunanistan - Türkiye arasındaki normalleşme yolundaki ilişkilere çelme takmıştı. Son gelişmelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, resti çekmiş ve “Artık benim için Miçotakis diye biri yok” demişti.

'AKLINI BAŞINA AL'

Yaşananların ardından Yunanistan bu defa da Ege Denizi'nde bulunan adaları silahlandırmaya kalmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Atina'yı uyarmıştı. 'Yunanistan'ın kışkırtmalarını soğukkanlılıkla karşıladık' diyen Erdoğan, 'Ancak bu sabrımız, muhattabımız tarafından yanlış anlaşılıyor. Yunanistan aklını başına alsın. Türkiye gerektiğinde hakkını korumaktan geri durmayacaktır' açıklamasında bulunmuştu.

 

 

'DİYALOĞUN SÜRDÜRÜLMESİ ÖNEMLİ'

Gerilim artarken NATO Karargahı'nda bulunan Milli Savunma Bakanı Akar, kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Savunma Bakanları Toplantısı'nın "Savunma ve Caydırıcılık" konulu oturumunun ardından Yunanistan Savunma Bakanı Panagiotopoulos ile görüşen Bakan Akar görüşmede, "Mevcut sorunların çözümü için iletişim kanallarının açık tutulması, pozitif gündeme odaklanılması, bunun iyi komşuluk ilişkileri ile ikili ve bölgesel iş birliğine sağlayacağı katkı, tansiyonun düşürülmesi için diyaloğun sürdürülmesinin önemi" üzerinde durulduğu öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...