Türk genci Avustralya'da gözaltındayken bıçaklanarak öldürüldü

Düzenleyen: / Kaynak: Yeni Şafak
Türk genci Avustralya'da gözaltındayken bıçaklanarak öldürüldü

GÜNDEM Haberleri  / Yeni Şafak

Avustralya'da Türk vatandaşı olan Gökhan Can adlı genç, göçmen gözaltı merkezinde dün gece yarısı uykusu sırasında bıçaklanarak öldürüldü.

Göçmenlere karşı uygulanan vicdansızlığın dünyanın birçok noktasında örneği görülebiliyor. Daha önce Almanya'da yaşayan bir türk gencine, seçim broşürlerini yırttığı gerekçesiyle polis şiddet uygulamış ve genç çocuğu acımasızca darp etmişti. Buna örnek verilebilecek bir olayda Avustralya'da yaşandı. 3 yıldır Avustralya'da göçmen merkezinde tutulan Gökhan Can isimli bir Türk genci öldürüldü.

 Avustralya medyası ise  Gökhan Can adlı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Perth kentinde bulunan göçmen gözaltı merkezinde, dün gece yarısı uykusu sırasında bıçaklanarak öldürüldüğünü kaydetti.

CİNAYETİN ARDINDAN YANGIN ÇIKTI

Cinayetin ardından tesiste yangın çıktı. Olay yerine gelen güvenlik ekipleri, bıçaklayan kişiyi gözaltına aldı. 32 yaşındaki Gökhan Can'ın yaklaşık üç yıldır gözaltı merkezinde tutulduğu, oturma izni verilmediği ancak yakın zamanda Türkiye'ye dönmek için başvuruda bulunduğu ifade edildi.

'İNSANI İNSAN YAPAN KAĞIT PARÇASI MI?'

Can'la aynı gözaltı merkezinde tutulan bir görgü şahidi olay sonrası, "Burada insanlar ölüyor. Burada insanın hiçbir değeri yok. İnsanı insan yapan şey vize denilen bir kağıt parçası mı?" sözleri ile sert tepki gösterdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: Yeni Şafak
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...