Rum kesiminin skandal tatbikatında dikkat çeken isim: Öcalan’ın pasaport dostu da sahnede

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Rum kesiminin skandal tatbikatında dikkat çeken isim: Öcalan’ın pasaport dostu da sahnede

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Güney Kıbrıs'ta geçtiğimiz hafta yapılan askeri tatbikatta, PKK destekçisi Rum gazeteci Lazaros Mavros'un da yer aldığı ortaya çıktı. Mavros, terörist başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı pasaportun sahibi olarak tanınıyor.

Rum kesiminin Milli Muhafız Ordusu'nun askeri tatbikatında bir skandala imza atıldı. Güney Kıbrıs’taki tatbikata katılan isimlerden biri oldukça dikkat çekti. Zira söz konusu isim Rum gazeteci Lazaros Mavros'tu. Lazros Mavros, PKK ele başı Abdullah Öcalan'ın yakalanmadan önce kullandığı sahte pasaport ismi olarak biliniyor.

SKANDALLARLA DOLU BİR TATBİKAT...

Kıbrıs adasında Rumlar, önce Papazlara atış talimi yaptırdı. Bununla da kalmayıp Güney Lefkoşa ve Limasol şehirlerinde terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan’a destek eylemleri başlattı.

Güney Kıbrıs’ta 6-10 Haziran tarihleri arasında yapılan askeri tatbikatta ise bir skandala daha imza atıldı. Tatbikata, Rum gazeteci ve PKK destekçisi Lazaros Mavros da katıldı.

Rum milli muhafız ordusunun internet sitesinde yer alan fotoğraflarda eli silahlı şekilde duran Mavros, Türkiye kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim.

LAZAROS MAVROS KİMDİR?

Mavros, terörist başı Abdullah Öcalan’ın, yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunun sahibi.

Rum kesiminin skandal tatbikatında dikkat çeken isim: Öcalan’ın pasaport dostu da sahnede

Sahte pasaport Rum gazeteci adına düzenlenmiş, üzerine Öcalan'ın fotoğrafı eklenmişti. Terör örgütü liderinin Rum pasaportuyla saklanıyor olması Türkiye’nin büyük tepkisini çekmişti.

Son dönemde provokasyonlarını arttıran Rumların PKK destekçilerine askeri tatbikatta yer vermesi, teröre verdikleri desteği bir kez daha gözler önüne serdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...