Günün ilk ışıklarıyla Marmaris'teki acı tablo durumu gözler önüne serdi

Düzenleyen:
Günün ilk ışıklarıyla Marmaris'teki acı tablo durumu gözler önüne serdi

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına havadan ve karadan müdahale hala sürüyor. Çıkan yangının şiddeti dün geceye oranla azalma gösterdi ve yangının bir kısmı az da olsa durabildi.

Dün akşam saatlerinde saat 20.00 civarlarında Marmaris'te henüz nedeni bilinmeyen bir yangın çıktı. Çıkan yangın rüzgarın etkisiyle daha da şiddetlendi ve yangının büyümesine neden oldu. Marmaris’in Bördübet Mahallesi 17 adalar mevkiinde başlayan orman yangına karşı mücadele sabahın ilk ışıkları ile havadan müdahale ile devam ediyor.

Yaklaşık 250 hektarlık bir alanda devam eden orman yangınına havadan 20 helikopter ve 14 uçak, karadan ise 688’i Orman personeli olmak üzere toplam Bin 480 personel katılıyor. Rüzgarın şiddetinin dün geceye oranla düşmesi nedeniyle alevlerin ilerlemesi kısmen durdu.Uçak ve helikopterler sık sık yoğun dumanlık alanlara sorti yaparak yangının önünü kesmeye çalışıyor.

Bölgeye Aydın, İzmir, Antalya, Denizli illerinden takviye ekipler sevk edilirken, bölgeye ulaşan ekipler karadan çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan bölgedeki birçok ev önlem amaçlı tahliye edilid. Yanan saha yoğun duman altında bulunurken, uçak ve helikopterlerin yoğun sorti yapması sonrası alevler şiddetini azalttı. 

Bördübet mahallesinde başlayan ve bir ucu Hisarönü körfezi, diğer ucu Değirmenyanı mahallesine kadar ulaşan yoğun duman nedeniyle görüntü mesafesi azaldı.

BİR YANGIN DAHA 

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki yangına müdahale sürerken Seydikemer ilçesinde ise başka bir yangın çıktı. Ormanlık alanda çıkan yangın için ekipler yönlendirildi.  Yangının nedeni henüz bilinmiyor.

AĞAÇLAR KÜL OLDU

Muğla'da ormanlık alanda çıkan yangında ormanlıkm alanların büyük bir çoğunluğu resmen kül oldu. Yangında yalnızca ağaçlar, ormanlar değil ormanda yaşayan canlılarda zarar gördü. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...