Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yangın bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' çıkışı

Düzenleyen:
Yangın bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'idam' çıkışı

GÜNDEM Haberleri

Marmaris'te 3 gündür devam eden yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan çok önemli bir açıklamada bulundu. Orman yangınlarıyla ilgili uygulanan cezaya ilişkin Erdoğan, idam cezasının tartışılması gerektiği söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris Değirmenyanı Mevkii’ndeki yangın koordinasyon merkezinde açıklamalarda bulunudu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Marmaris'te yangın çıkaran kişi için, "Caydırıcı bir ceza. Ben de diyorum ki ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor; "Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum" diyor" dedi.

 

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından önemli satırbaşları;

"21 Haziran 2022 tarihinde Marmaris'te orman yangını çıkmıştır. Müdahale ile yangının daha da büyümesi engellendi. 15 uçak, 46 helikopter söndürme çalışmalarında görev aldı. Burada bütün ekiplerimize can hıraş çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyorum."

CAN KAYBI YOK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Dalaman, Fethiye, Köyceğiz ve Seydikemer'de çıkan orman yangınlarının kontrol altına alındığını duyurdu.

(Marmaris'teki orman yangını) Ufak bir yerde bir şeyler gördük, bunun dışında hamdolsun büyük oranda bu iş kontrol altına alınmış vaziyette. Sevincimiz her şeyden önce herhangi bir can kaybı ve kayıp vatandaşımız yoktur.

AFAD'ın koordinesiyle başka illerden 271 araç görevlendirmesi yapıldı. Avrupa Sivil Koruma Mekanizması ile Romanya ve İsrail'den hava aracı desteği talebinde bulunuldu ancak ihtiyacımızın olmaması nedeniyle kabul edilmedi.

Azerbaycan'dan bir uçak ve Katar'dan 3 helikopter iştirak etti. Orman Genel Müdürlüğü 14 uçak, 25 helikopter ile çalışmalarını sürdürdü.  Sağlık ekiplerimiz tarafından 47 kişiye müdahale edilmiş, hastanelerden taburcu edilmiştir. Sağlık Bakanlığı, 35 araç ve 135 personel ile müdahalede bulunmaktadır. 

TAHLİYE EDİLENLER

Tahliye edilen kişilerin büyük bölümü güvenli bölgelere geri dönüş yapmıştır. Toplam 344 kişiye barınma sağlandı. Toplam 467 hayvan ve 52 araç tahliyesi yapıldı. Marmaris ilçesinde yangın nedeniyle tahliye edilen hanelere nakdi yardımda bulunuldu.

Söndürme ve soğutma çalışmalarımız devam etmektedir.

İDAM CEZASI 

Yangına sebep olan kişi tutuklandı. Sadece ormanlar değil hayvanlar da bu yangından zarar görüyor. Sultan Fatih, 'Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum' diyor. Bu tartışılmalı. İdam cezası konusu tartışılmalı ve üzerinde durulmalı."

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...