Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İstanbul Valiliği: 15 bin kaçak göçmeni sınır dışı ettik

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İstanbul Valiliği: 15 bin kaçak göçmeni sınır dışı ettik

GÜNDEM Haberleri  / AA

İstanbul Valiliği, 1 Ocak'tan bu yana gönderilen göçmen sayısını açıkladı. Valilik, her gün 250 göçmenin ülkesine yollandığını bildirdi.

Kaçak göçmen konusu uzun süredir gündemde... Güvenlik güçleri, kaçaklarla durmaksızın mücadele ediyor. Bu çabalar İstanbul'da da yoğun bir şekilde sürüyor. 

"76 BİN GÖÇMENE İŞLEM YAPILDI"

İstanbul Valiliği, megaşehirdeki son verileri paylaştı. Valilikten yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:  1 Ocak-21 Haziran arasında 76 bin 787 kaçak göçmen hakkında işlem yapıldı. 39 ilçe emniyet müdürlüğünce günlük olarak yapılan kimlik kontrolleri ve adres tahkikatları yoğun şekilde devam ediyor. Gerek yasal kalış hakkı bulunmayan gerekse adli işleme karışmış olan kaçak göçmenler yakalandıktan sonra İl Göç İdaresi Tuzla Geri Gönderme Merkezine teslim ediliyor. Kaçak göçmenler, İstanbul ve diğer illerdeki geri gönderme merkezleri aracılığıyla ülkelerine sınır dışı ediliyor. 1 Ocak'tan itibaren 15 bin 224 kaçak göçmen ilimizden gönderildi.

"HER GÜN 250 KAÇAK YOLLANIYOR"

Her gün Tuzla Geri Gönderme Merkezindeki işlemleri tamamlanan yaklaşık 250 kaçak göçmen, İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine yollanıyor. Ayrıca haklarında ilgili tahdit kodları da yazılarak bu kişilerin ülkeye tekrar girişlerinin engelleniyor.

"MERKEZDE 590 AFGAN BEKLİYOR"

Tuzla Geri Gönderme Merkezi'ndeki işlemleri tamamlanan 590 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, dün üç ayrı charter uçuşuyla ülkelerine gönderildi. Plan dahilinde cuma, cumartesi ve pazar günleri de sınır dışı işlemleri devam edecek. Bu gece 150 Afganistan uyruklu kaçak göçmen, İstanbul Havalimanı'ndan ülkelerine yollanacak.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...