Marmaris yangını kontrol altında! Bakan Soylu'dan Marmaris Belediye Başkanı'na sert tepki: Sen çöp toplamakla mükellefsin

Düzenleyen:
Marmaris yangını kontrol altında! Bakan Soylu'dan Marmaris Belediye Başkanı'na sert tepki: Sen çöp toplamakla mükellefsin

GÜNDEM Haberleri

Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangın büyük oranda kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi ise konuya ilişkin "Yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam edeceğini söylemek istiyorum' dedi. Öte yandan Bakan Soylu ise yangına müdahale yöntemlerini eleştiren Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'a 'Sen çöp toplamakla mükellefsin' diyerek sert tepki gösterdi.

Muğla'nın Marmaris ilçesinde 21 haziran akşamı meydana gelen yangın kısa sürede yayılmış ve yangın ters esen rüzgar nedeniyle bir türlü kontrol altına alınamamıştı. Büyük çabalar sonucu kontrol altına alınan yangına ilişkin dün Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu ve yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

BAKAN KİRİŞÇİ: YANGIN TAMAMEN KONTROL ALTINA ALINDI

Güzel haberi vermek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın dün paylaşmış olduğu o ihtiyatlı sözlerini artık yangının kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam edeceğini söylemek istiyorum.

4 BİN 500 HEKTAR ALAN YANDI

Kızılçam ağaçlarıyla kaplı 4 bin 500 hektar alanda etkili olan yangın, kısmen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları, günün ilk ışıklarıyla 3'ü Katar'dan gelen 46 helikopter ve 1'i Azerbaycan'dan gelen 15 uçakla havadan da sürüyor. Karadan ise 405 arazöz ve 2 bin 202 iş makinesi, 119 su tankeri 28 TOMA ve 1169 araç ile 1204'ü orman işçisi olmak üzere 4 bin 587 kişilik personelle çalışmalara destek veriliyor. Soğutma çalışmaları, geniş alanda sürüyor.

'BİN 69 SAAT UÇAK VE HELİKOPTER UÇURULDU'

Geçtiğimiz yıla göre gerek helikopter sayımızda, gerek İHA sayısında bunlar hava araçlarıyla ilgili bu sayılar artırılmıştır. Bir koordinasyon ve uyum içerisinde bu çalışmaları yürüttük arkadaşlar. Sahada gördüklerimle geçen seneyi mukayese ettiğimde vatandaşlarımızın daha duyarlı olduğunu söyleyebilirim. Bizim Tarım ve Orman Bakanlığı olarak 150 bine ulaşmış bir sayımız var. 100 binin üzerinde de bir gönüllü gurubumuz var.

1945 sonrası en büyük organ yangını yaşandı ama Türkiye 21 bin hektar civarında olmasına rağmen Avrupa'da oldukça iyi bir durumda diyebilirim. Dikkat ederseniz konuşmamızı kesen bir hava aracımız yok. Bu bizim yangını kontrol altına aldığımız anlamına geliyor. Gün boyu devam edecek.

Özellikle uçuş saati açısından bin 69 saat uçak ve helikopter uçuruldu. Bir de sorti sayısını vermek istiyorum, 4 bin 48 adet sorti yapılmıştır. Atılan su miktarı 1 Mart'tan itibaren 13 bin 384 ton su atılmış, bu yangında 12 bin 400 ton su atılmıştır. Bu yangına verdiğimiz önemi gösteriyor."

'SEN ÇÖP TOPLAMAKLA MÜKELLEFSİN'

İçişleri Bakanı Soylu'nun konuşmasından satır başları:

"Bu yangın çok riskli bir yangındı. Eğer zamanında müdahale edilmeseydi çok riskliydi. Yangına dünya standartlarının üzerinde hızda müdahale edilmiştir. 87 saattir buradayız. Bu bizim görevimiz.

Bizim devlet hava araçlarımızdan yüzde 90'nından fazlası gece görüşlüdür. Ancak gece görüşlü hava aracı ile yangın söndürme aracı ayrı şeylerdir. Biz Türkiye'de gece hava söndürme cihazı olan araç kullandık mı? Evet geçen sene kullandık. Ama herkes işini yapsın. Buna Marmaris belediye başkanı karışamaz. Sen çöplerini toplamakla mükellefsin. Bu işe girersen haddini aşarsın."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...