Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'idam' çıkışına Karamollaoğlu'ndan destek

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'idam' çıkışına Karamollaoğlu'ndan destek

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris yangınını çıkartan zanlı için "Cezası idam olmalı" demişti. Erdoğan'ın sözlerine 6'lı masada yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'ndan destek geldi. Karamollaoğlu, terör, kadın cinayetleri, orman yangınları gibi suçların cezasının idam olması gerektiğini ifade ederek "Her zaman bu tarz vahşi cinayetlere idam verilmesi icap eder kanaatindeyiz." dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, programları kapsamında geldiği Trabzon'da basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını cevapladı.

"İDAM VERİLMESİ İCAP EDER"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın orman yangınlarındaki cezayla ilgili idam çıkışına ilişkin soruya cevap veren Karamollaoğlu, "Terör suçları, kadın cinayetleri, orman yangınları da denildi, ne olursa olsun cinayetlerde idam cezası muhafaza edilmeliydi. Kasten işlenmiş bir cinayet, hele de kadınlara karşı olan, hepimizi en çok derinden yaralayan; planlıyor, eski eşini vahşice katlediyor. Bunlar 'Tamam sana 25 yıl verdik, aradan bir 15 yıl geçtikten sonra iyi halden de indirdik, hadi serbestsin', adama 'Git bir cinayet daha işle' deniyor. Bu konuda her zaman bu tarz vahşi cinayetlere idam verilmesi icap eder kanaatindeyiz." dedi.

ERDOĞAN'DAN İDAM ÇIKIŞI

Dün Marmaris'te çıkan yangının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a alevlerin başlamasına neden olan şahsa verilecek ceza sorulmuş, Erdoğan'da idam tartışmalarına da değinerek, "Caydırıcı bir ceza. Ucu nereye dayanıyor, idama mı? İdam olmalı. Sultan Fatih ne diyor? Ormanlarımdan bir ağaç kesenin boynunu vururum diyor. Bu iş o kadar önemli. Adam afedersin içmiş şaribüleyli vennehar, bilmem neye kızdım, onun için burayı yaktım! Böyle saçmalık olur mu? Bu tartışılmalı." demişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'idam' çıkışına Karamollaoğlu'ndan destek

BAKAN SOYLU'DA DESTEK VERMİŞTİ

Yangının ardından bölgede açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleymen Soylu'da orman konusundaki cezaların artırılması gerektiğini söylerken, "İdam konusu Türkiye’de çok tartışılıyor ama idamın da kendine ait bir caydırıcılık süreci söz konusu. Evet ağıza hoş gelmiyor. Ama başka bir şey var. Bu kadar sorumsuzluğun da kendi adına güçlü bir cezası olması gerekir.'' ifadelerini kullanmıştı. 

 

NE OLMUŞTU?

Marmaris'te 3 gün süren yangının ardından 4 bin 500 hektar ormanlık alan küle dönmüş ve ormanları kundakladığı tespit edilen Sacit Ayhan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Kundakçı Ayhan'ın 3 sene boyunca orman işçisi olarak çalıştığı da sonradan ortaya çıkmıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'idam' çıkışına Karamollaoğlu'ndan destek

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...