Dışişleri Bakanlığı'ndan Ekvador'a seyahat uyarısı

Düzenleyen:
Dışişleri Bakanlığı'ndan Ekvador'a seyahat uyarısı

GÜNDEM Haberleri

Ekvador'da toplumsal olaylar git gide büyüyor. Dışişleri Bakanlığı, bu ülkede yaşayan ya da gidecek olan Türk vatandaşlarına uyarılarda bulundu.

Güney Amerika ülkesi Ekvador'da hükümetin ekonomi politikalarını yönelik yerli halkın protestosu iki haftadır sürüyor. Ülkede tansiyon gittikçe yükselirken altı şehirde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Bu durum sonrası Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan Türk vatandaşlarına bir uyarı geldi.

 

Bakanlık "Ekvador'da yaşayan ve/veya bu ülkeye seyahat edecek olan vatandaşlarımız Bakanlığımız ile Kito Büyükelçiliğimizce yapılabilecek ilave uyarılar takip etsin. Kitlesel gösterilerin gerçekleştirildiği mahallerden uzak dursun. Şahsi güvenlikleri bakımından gerekli tedbirleri almaları ve müteyakkız bulunmaları önem taşımakta" şeklinde açıklamada bulundu.

Ayrıca Türk vatandaşlarının konuyla ilgili ulaşabilecekleri telefon numarası ve e-Posta adresi paylaşıldı.

Konsolosluk Çağrı Merkezi +90 312 292 29 29

Türkiye'nin Kito Büyükelçiliği +593 2 333 1742 (santral) ve + 593 98 612 1734 (acil durum)

"embassy.quito@mfa.gov.tr"

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...