Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması: Hepsini çözeceğiz

Düzenleyen:
Bakan Bilgin'den son dakika EYT açıklaması: Hepsini çözeceğiz

GÜNDEM Haberleri

Asgari ücrete yapılan yüzde 30'luk zammı değerlendiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "EYT ile ilgili çalışmalarımız da var. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

Milyonların beklediği asgari ücret zammını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan duyurdu.

Asgari ücret 5 bin 500 TL'ye çıkarken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'de katıldığı bir canlı yayında söz konusu ücret artışıyla ve diğer konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

'SORUNLARIN HEPSİ ÇÖZÜLECEK'

"Enflasyonist ortamda emekçileri koruyan bir düzenleme yapıldı" diyen Bakan Bilgin EYT konusuyla ilgili de önemli açıklamalar yaptı.

"EYT ile ilgili çalışmalarımız da var." diyen Bakan Bilgin, "Listenin ilk sırasında sözleşmeliler var. Sonra EYT de var... Bu sorunlar halledilecek. Bu önümüzdeki sorunların hepsini çözeceğiz." ifadelerini kullandı.

"BU OLDUKÇA YÜKSEK BİR ARTIŞ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücret artışıyla ilgili de konuşan Bakan Bilgin, "Asgari ücrete yüzde 30 zam oldu öncesinde de yüzde 50 zam yapılmıştı. Enflasyonun üzerinde bir artış yaptık. Bu oldukça yüksek bir artıştır. Bu ara artıştır üstelik. Yıl sonuna kadar yapıldı. Asgari ücret zammı bugün itibarıyla geçerli olacak. Sendikalar, kendi görüşlerini desteklemek için bazı açıklamalara başvurabilirler ama bunlar bilimsel değil. Türkiye'de bugün açlık sınırının 3 bin 3 bin 500 lira olduğunu yoksulluk sınırının da 6 bin civarında olduğunu düşünüyoruz. Sendikaların verdiği rakamlar bilimsel değil. Onları değil Türkiye gerçekliğini dikkate alıyoruz" açıklamalarında bulundu.

3600 EK GÖSTERGE

3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin ise Bakan Bilgin, "Bir diğer önemli görüşmede 3600 ek gösterge düzenlemesi. Tatile girmeden önce belli olacak. Türk kamu çalışanları ve emekliler açısından devrim niteliğinde bir çalışma. Türkiye tarihinde böyle bir çalışma yok. 5 buçuk milyon çalışanı kapsıyor. Çok ciddi bir maliyeti de var. Türkiye de bu maliyeti üstlendi. Bunları çok detaylı çalıştık, ortaya koyduk" ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...