Erdoğan, Somali ve İtalya liderlerini Külliye'de ağırlayacak

Erdoğan, Somali ve İtalya liderlerini Külliye'de ağırlayacak

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta iki önemli isimle bir araya gelecek. Erdoğan bugün Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’la, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde görüşecek. Yeni yatırım ve anlaşmaların gündeme geleceği görüşmede, Türkiye’nin bu ülkeye eğitim ve güvenlik alanında verdiği destekler de masaya yatırılacak.

EBRU KARATOSUN | ANKARA

Mayıs ayında yapılan seçimlerde yeniden göreve gelen Somali Cumhurbaşkanı Mahmud’un, Türkiye’ye gerçekleştireceği bu ilk resmi ziyarette, önümüzdeki dönemde ekonomik anlamda iş birliklerinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar değerlendirilecek. Bu hafta ayrıca, 10 yıldır yapılmayan Türkiye-İtalya 3’üncü Hükûmetlerarası Zirve Toplantısı gerçekleştirilecek. Yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İtalya Başbakanı Mario Draghi’nin bir araya geleceği zirvede, uluslararası gündemin en önemli konusu olan Ukrayna-Rusya Savaşı'nın yanı sıra, bölgesel gelişmeler, barış ve istikrar konuları ile ikili ilişkiler masaya yatırılacak. Ayrıca, gıda güvenliği, iklim değişikliği, yenilenebilir enerji gibi etkileşim halindeki bazı önemli konular da ele alınacak.

SAMP-T GÜNDEMDE

Söz konusu zirve, iki ülke arasında “bir dönüm noktası” olarak nitelendirilirken, savunma sanayi alanında yapılacak iş birlikleri de gündeme gelecek. Türkiye, Fransa ve İtalya arasındaki ortak SAMP-T füze projesinin son durumunun da konuşulacağı zirvede, Roma ve Ankara arasındaki ortak endüstriyel iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik atılacak adımlar konuşulacak.

Öte yandan, zirve öncesinde Ticaret Bakanlığı’nın iş adamlarının İtalya pazarına girişte karşılaştıkları sorunlar, talep ve değerlendirmelere dair görüşlerini bildirmelerini istediği öğrenildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...