Antalya’da tarihi eser operasyonu: 2 bin 712 eser ele geçirildi

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Antalya’da tarihi eser operasyonu: 2 bin 712 eser ele geçirildi

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Antalya’nın Kaş ilçesinde izinsiz kazı yapan 3 kişinin evinde Likya ve Roma dönemine ait 2 bin 712 eser ele geçirildi. Gözaltına alınan kişiler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ve Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri, Kasaba Mahallesi'nde ikamet eden V.K'nin izinsiz kazı yaptığı ve evinde çok sayıda tarihi eser olduğunu tespit etti.

LİKYA VE ROMA DÖNEMİNE AİT ESERLER ELE GEÇİRİLDİ

Ekipler, belirlenen adreste yaptıkları aramada, Likya ve Roma dönemine ait 2 bin 515 sikke, 1 heykel, 1 heykel başı, 2 mezar yapıtı, 3 sütun, 2 kandil, 3 gözyaşı şişesi, 1 vazo, 47 yüzük, 35 ok üçü, 5 bilezik, 9 kolye ucu, 45 obje, 3 mühür, 12 metal kap, 17 küp, 11 testi ele geçirdi.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Şüpheli V.K ile evde bulunan A.Ş ve B.Ç. gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliye sevk edilen şüpheliler, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Antalya’da tarihi eser operasyonu: 2 bin 712 eser ele geçirildi

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...