Tahıl koridoruna yoğun diplomasi

Tahıl koridoruna yoğun diplomasi

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tahıl koridoru için çabalarımız artacak. Fransa ve İtalya ile SAMP-T hava savunmada imza safhasına gelelim istiyoruz. İtalya Başbakanı Draghi: UkraynaRusya krizinde Türkiye merkezî önemde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İtalya Başbakanı Mario Draghi’yi ağırladı. Külliye’de yapılan Hükûmetlerarası Zirve Oturumu ve imzalanan 9 anlaşma sonrası basın toplantısı düzenlendi. Erdoğan şunları kaydetti: (Karadeniz’de tahıl koridoru) Bir hafta 10 gün içerisinde görüşmelerimizi yoğunlaştırıp neticeye ulaşmaya çalışacağız. (Türkiye-Fransa-İtalya SAMP-T hava savunma sistemi): Artık imza safhasına gelelim. Çünkü bizim için bu büyük önem arz ediyor. (Düzensiz göç): Geri itmelerle Yunanistan artık İtalya için de tehlike arz ediyor. İtalya Başbakanı Draghi de, “Türkiye’nin tahıl koridoru ve arabuluculuk çalışmaları takdire çok şayan. Ukrayna-Rusya krizinde Türkiye merkezî önemde” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...