Doğrudan satın alma olmayacak

Doğrudan satın alma olmayacak

GÜNDEM Haberleri

Önceki gün Ankara’yı ziyaret eden İtalya Başbakanı Mario Draghi ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye-Fransa-İtalya arasındaki SAMP-T iş birliğinde imza safhasına işaret etmesinin ardından gözler SAMP-T Projesi’ne çevrildi.

SELÇUK BÖKE | ANKARA

Türkiye, uzun menzilli hava ve füze savunma sisteminin gelişimi ve üretimi için çalışmalar yapmak üzere Fransa-İtalya ortak konsorsiyumu EURO-SAM şirketi ile ASELSAN ve ROKETSAN ortaklığında SAMP-T’nin üretilmesine niyet beyanında bulunmuştu. Bu doğrultuda 2017’de üç ülke arasında, ‘Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemi’ sözleşmesi imzalanmış ve SAMP-T hava savunma sisteminin birlikte üretilmesini de içeren bir çalışma başlatılmıştı. NATO sistemlerine entegre edilebilen SAMP-T hava savunma sistemi için çalışma önemli bir aşamaya gelirken, 2019 sonuna doğru Türkiye’nin Suriye’de Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatması sonrası süreç askıya alınmıştı. Erdoğan, G20 Zirvesi sonrasında “SAMP-T konusunda olumlu adımlar atacağız” açıklamasını yaparak sürecin yeniden başlayacağına dair sinyalleri vermişti. Son olarak Erdoğan “SAMP-T’de imza aşamasına gelelim istiyoruz” ifadelerini kullandı. Öte yandan, Türkiye’nin SAMP-T için direkt satın alma yoluna gitmeyeceğine işaret edilirken, üç ülke arasında yeniden başlayacak SAMP-T sürecinde ortak üretim ve teknoloji transferinin de gündemde olduğuna dikkat çekiyor.


 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...