Datça yangınında ikinci gün! Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor

Düzenleyen:
Datça yangınında ikinci gün! Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor

GÜNDEM Haberleri

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci Datça yangının ikinci gününde canlı yayında açıklamalarda bulunuyor. Kirişçi, "Datça yangını ekiplerimizin yoğun çabaları sonucunda kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Datça ilçesi Mesudiye Mahallesi'nin Kocadağ mevkisindeki ormanlık alanda dün çıkan yangının kontrol altına alındığını açıkladı. Kirişci, öğlen saatlerinde yaptığı açıklamada dördü ağır hasarlı 10 evin zarar gördüğünü, 7 kişinin tedavi edildiğini ve can kaybı olmadığını söyledi. 

Bakan Kirişci’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:
OGM ve diğer kamu kurum ve kuruşları ile başarılı bir şekilde tamamlandı. Yangın kontrol altına alındı. Yaklaşık 300 hektarlık alan zarar gördü.

Soğutma çalışmaları devam ediyor. 4 ev ağır hasarlı olmak üzere toplam 10 ev zarar görmüştür. Vatandaşlarımıza ilişkin can kaybı yaşanmadı. Büyükbaş, küçükbaş ve arıcılıkla ilgili kovanlar bulundukları yerden alındı. 22 kişi yangından olumsuz etkilendi, 13 kişi taburcu edildi.

Maddi kayıplar telafi edilebilir ama canlarımız koruduğumuzu belirtmekten memnuniyet duyuyorum. 24 saat önce başladığında rüzgarın aşırı şiddeti çalışmaların biraz zor geçmesini sağladı. Alanın bulunduğu coğrafya zor bir bölge. Bu zorluklara rağmen 24 saat sürmeden yangın kontrol altına alındı.

Datça yangınında ikinci gün! Yangın kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları devam ediyor

Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları ile ilgili tespit çalışmaları tamamlandığında devletimiz tarafından ödemeler inşallah gerçekleştirilecektir.

Geceleyin görev yapabilen helikopterlerimiz de uçuşlarını gerçekleştirdi. Bizim için asıl olan orman çalışanlarımızın zorunu kolaylaştıran önemli enstrümanlardır.

'YANGIN TRAFODAN KAYNAKLI'

Rabbim böyle yangınları göstermesin. Bu ne ilk, ne son yangın olacaktır. Bize düşen aziz milletimizin de desteği bizim için önemlidir. Trafodan kaynaklı böyle bir yangını 24 saatten kısa sürede kontrol altına almaktan çok mutluyuz. Basın toplantısından sonra o cengaverleri bir kez daha şükranlarımız sunmak için yerinde ziyaret edeceğiz.

Gece 3 ya da 4 kez havadan denetim sağladık. Mutlu sona geldik, sizlere de teşekkür ediyorum. Bütün kurum ve kuruluşlara şükranlarımı sunuyorum.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...