Kılıçdaroğlu'ndan ‘Biz söyledik onlar yaptı’ algısı

Kılıçdaroğlu'ndan ‘Biz söyledik onlar yaptı’ algısı

GÜNDEM Haberleri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin, toplumun çeşitli kesimleriyle ilgili atacağı önemli adımlar hayata geçirilmeden önce sosyal medyadan paylaşım yaparak “Biz söyledik, onlar yaptı” algısı oluşturma peşinde. Bunun son örneği ÖTV açıklamasında görüldü.

HABER MERKEZİ | ANKARA

Resmi Gazete’de dün yayımlanan kararla Cumhurbaşkanı’na ‘ÖTV oranları ve matrahlarının alt ve üst sınırını üç katına kadar artırma veya sıfıra indirme’ yetkisi verilirken, bu düzenleme günler öncesinden netleşmişti. Sadece kararın Resmî Gazete’de yayımlanması ve resmîleşmesi bekleniyordu. Kılıçdaroğlu, kararın yayımlanmasına saatler kala video çekerek ÖTV indirimi vaadinde bulundu. Kulislerde, CHP liderinin hükümetten rol çalma çabası içinde olduğu konuşuluyor.

KYK’DA BENZER TAKTİK

Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde de öğrencilerin Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğünden aldığı öğrenim kredilerle ilgili benzer bir adım atmıştı. Hükûmetin, üzerinde aylarca çalıştığı, mezunlara nefes aldıracak olan ‘KYK ödemelerinden enflasyon farkının kaldırılması’ adımı öncesinde Kılıçdaroğlu “Gençlere sesleniyorum: Faizli KYK borçlarını ödemeyin! Bir sene içinde iktidara geliyoruz; sözünü verdiğim gibi, sizden sadece anapara talep edilecek, o da iş bulduğunuzda” açıklamasını yapmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günler öncesinden hazırlığı yapılan bu müjdeyi duyurduğunda ise Kılıçdaroğlu “Biz söylemiştik” izlenimi oluşturmaya çalıştı.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...