Meteoroloji uyardı: Bunaltıcı sıcaklar sürecek ama sert rüzgara dikkat

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Meteoroloji uyardı: Bunaltıcı sıcaklar sürecek ama sert rüzgara dikkat

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Meteoroloji günlük hava durumu raporunu paylaştı. Buna göre yurt genelinde yağış görünmezken iç ve doğu kesimlerde sıcaklıkların artacağı tahmin ediliyor. Marmara ve Kuzey Ege kıyılarına saatte 40- 60 km hızla esmesi beklenen kuvvetli rüzgar uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinde yağış beklenmiyor. Kuzeydoğu kesimlerin parçalı ve yer yer çok bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Hava sıcaklığının iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGARA DİKKAT

Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın, Marmara ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (40–60 km/saat) olarak esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji uyardı: Bunaltıcı sıcaklar sürecek ama sert rüzgara dikkat

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
Ankara: Az bulutlu ve açık 34
İstanbul: Az bulutlu ve açık 31
İzmir: Az bulutlu ve açık 38
Adana: Az bulutlu ve açık 38
Antalya: Az bulutlu ve açık 36
Samsun: Parçalı ve az bulutlu 27
Trabzon: Parçalı bulutlu 26
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 32
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 41

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...