Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor

Düzenleyen:
Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor

GÜNDEM Haberleri

Yurdun birçok bölgesinde etkili olan sıcaklar hafta sonu ve hafta boyu etkisini sürdürecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerine seyredecek. Bölgede termometreler 40 derecenin üzerine çıkacak ve hafta boyunca bu sıcaklıklar devam edecek. Öte yandan geçtiğimiz günlerde uzmanlar İstanbul, Ankara ve İzmir için sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtmişti.

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte sıcak havalarda etkisini göstermeye başladı. Hafta sonu plan yapan vatandaşlar ise havanın nasıl olacağı yönünde araştırmalar yapıyor. Sıcaklardan bunalanlar yağışların gelmesini umuyor ancak verilere göre yağışlar beklenmiyor. Akdeniz ve Marmara bölgesinde etkili olan sıcaklıklar hafta boyu aynı olacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklar aynı değer olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre  yurdun kuzey ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Artvin, Ardahan, Kars ve Iğdır çevreleri ile Trabzon ve Rize'nin iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kavurucu sıcaklıklar Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyrederken termometreler ise 40 derecenin üzerine çıkacak. Sıcaklık hafta boyunca aynı değerlerde kalacak. Ankara, İstanbul ve İzmir'de sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek. Karadeniz Bölgesi ve Karadeniz'in Marmara'ya bakan tarafında sağanak geçişleri önümüzdeki hafta boyunca devam edecek.

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR 6 İLDE

En yüksek sıcaklık değerlerinin, İstanbul'da 32, İzmir'de 35, Antalya 31-32, Adana 35-36, Diyarbakır'da 41, Samsun'da 28-30 derece civarında seyretmesi bekleniyor.

Uzmanlar ise bu sıcak havalarda bol su tüketimi ve güneşin dik açıdan geldiği 10.00-16.00 saatleri arasında dikkatli olunması geretiğini belirtiyor.

Hafta sonu plan yapanlar dikkat! Kavurucu sıcaklar geliyor

SICAKLAR  MEVSİM NORMALLERİNİN ÜZERİNDE SEYREDECEK

Öte yandan geçtiğimiz günlerde Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı İlker Koç, hava sıcaklıklarının hafta sonu ve ağustos ayı itibarıyla mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini belirtmişti.

Yaklaşık 1,5 aydır yurt genelinde hava sıcaklıklarının özellikle yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerindeki yağışlar nedeniyle mevsim normallerinin altında seyrettiğini anımsatan Koç, hafta başından itibaren hava sıcaklıklarında tüm yurtta kademeli bir artış görüldüğünü söyledi.

Koç, üç büyük ilin hava durumu tahminlerine ilişkin ise şu bilgileri kaydetti:

"İstanbul'da cuma ve hafta sonu yağış beklemiyoruz. Az bulutlu ve açık bir hava hakim. Hava sıcaklığı İstanbul'da önümüzdeki günlerde 31-32 derece civarında mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyredecek.

İzmir'de cuma ve hafta sonu yağış yok, az bulutlu, açık ve güneşli güzel bir hava hakim. Hava sıcaklığının İzmir'de önümüzdeki günlerde 34-35 derece civarında mevsim normallerinin 1-2 derece üzerinde olmasını bekliyoruz.

Başkent Ankara'ya baktığımızda ise Ankara'da havalar ısındı. Şu an itibarıyla hava sıcaklığı 34 derece. Yarın ve hafta sonu ise Ankara'da hava sıcaklığının, 34-35 derece civarında, mevsim normallerinin 2-3 derece üzerinde seyretmesini bekliyoruz. Az bulutlu ve açık, güneşli güzel bir hava Ankara'da önümüzdeki günlerde etkili olacak." 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...