Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplanamadı

Düzenleyen: / Kaynak: AA- İHA
Meclis Genel Kurulu olağanüstü toplanamadı

GÜNDEM Haberleri  / AA- İHA

CHP’nin sağlık çalışanlarına şiddet konusunda verdiği kanun teklifini görüşmek için bugün olağanüstü toplanması beklenen Meclis Genel Kurulu yeterli katılımın sağlanamamasından dolayı toplanamadı.

TBMM Genel Kurulu, sağlık çalışanlarına şiddet konusunda genel görüşme ve CHP'nin bu konuda verdiği kanun teklifi için olağanüstü toplanacaktı ancak yeterli sayıya ulaşılamadığı için toplantı gerçekleşmedi.  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ilk açıklamasında, 'AK Parti ve MHP gelmedi. Bundan sonra olacak olan negatif olayların sorumlusu onlardır' dedi.

200 SANDALYE OLMASI GEREKİYOR

CHP'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin ele alınması talebiyle yaptığı olağanüstü toplantı çağrısının ardından, Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Genel Kurul'u 1 Ağustos'ta toplantıya çağırmıştı. Ancak olağanüstü toplantı için 200 katılımcı şartının gerektiği toplantıda CHP’nin 134, İyi Parti’nin 37 sandalyesi bulunuyor. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, toplantıya katılmayacaklarını açıkladı. Ünal, "Sağlık gibi son derece hassas bir konu üzerinden siyasi şov yapma amacının çok açık görüldüğü ortada" dedi.  MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da konunun CHP tarafından istismar edildiğini belirterek, toplantıya katılmayacaklarını söylemişti.

39 KEZ OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

TBMM Genel Kurulu, 1980'den sonra 17. Dönem'den bu yana toplam 46 kez olağanüstü toplantıya çağrıldı. 39 toplantı gerçekleştirilirken bir çağrı hakkında işlem yapılmadı, 3 çağrı reddedildi, 3 çağrı ise yeter sayı bulunamadığı için düştü.

İçtüzüğe göre, TBMM Başkanı doğrudan gerek görürse toplantı çağrısına karar verebiliyor. Üyelerin beşte birinin imzasını taşıyan gerekçeli önergedeki çağrı istemini ise en geç 7 gün içinde yerine getiriyor.

Olağanüstü toplantının başlayabilmesi için birleşimin başında yapılan açılış yoklamasında en az 200 milletvekilinin Genel Kurulda hazır bulunması gerekiyor. Yeterli çoğunluk sağlanamazsa çağrı düşmüş oluyor. Konu üzerinde gerekli işlemler tamamlanınca, TBMM çalışmaların devamına karar vermediği takdirde tatile veya ara vermeye devam ediliyor.

AK PARTİ: CHP TİYATROSU İZLEDİK

AK Parti Grup Başkanvekili Turan, yaptığı yazılı açıklamada, CHP'nin sağlıkta şiddet konusunda olağanüstü toplantıya çağırdığı TBMM Genel Kurulunun, yeter sayı bulunamadığı için toplanamamasını değerlendirdi. CHP ve İYİ Partinin toplam 171 milletvekili olduğunu ancak Genel Kurula 149 milletvekilinin katıldığını belirten Turan, "Bugün klasik bir CHP tiyatrosu izledik. Bunun adı tam bir siyasi istismardır. Her konuda ortak hareket ettikleri HDP'nin katılmaması da tiyatronun başka bir perdesi." ifadesini kullandı.

Bazı CHP milletvekillerinin mükerrer oy sahteciliği yaptığını savunan Turan, şunları kaydetti:

"Ayrıca ortada verdikleri, görüşülecek bir kanun teklifi de yok. Yetmedi, tüm CHP milletvekilleri Erzurum'a gitmek için uçak bileti bile almışlar. Yani kendileri de Meclisi açmamak üzerine hazırlık yapmışlar. Bu samimiyetsiz muhalefet, Türkiye'nin en büyük sorunu değil mi? Tabii ki sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözülmesi önceliğimiz ancak bu dönemde iki kanunla sağlıkçılarımıza önemli bir hukuki zırh getirilmedi mi? İhtiyaç varsa beraber çalışılıp gerekli adımların atılması daha kıymetli olmaz mıydı? Kaldı ki çalışmalar da devam ediyor."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA- İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...