Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KPSS talimatı: İnceleme başlatıldı

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KPSS talimatı: İnceleme başlatıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS)'nda bazı soruların bir yayınevinin denemelerindeki sorularla aynı olduğu iddiası tartışmalara neden olurken ÖSYM'den konuyla ilgili yalanlama gelmişti. Sosyal medyada sınava girenler, sınavın iptal edilmesini isterken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na konunun araştırılması talimatını verdi.

Hafta sonu yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonrası 'kopya soru' iddiası tartışmalara neden oldu. KPSS'de adaylara sorulan 20 sorunun daha önce bir yayınevinin deneme sınavlarında yer aldığına ilişkin görüntüler sosyal medyada paylaşıldı. 

Sınava giren adaylar, haklarının gasp edildiği gerekçesiyle endişeye kapılıp tepkisini dile getirirken, siyasiler de iddiaların araştırılması çağrısında bulundu.

ERDOĞAN TALİMAT VERDİ

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı vermiştir. İnceleme en kısa sürede neticelenecek ve kamuoyu ile paylaşılacaktır." denildi.

"GEREKLİ ADIMLAR İVEDİLİKLE ATILACAKTIR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "Devlet Denetleme Kurulumuzun 2022 KPSS ile ilgili yapacağı inceleme sonucunda elde edilen veriler titizlikle değerlendirilecek, gerekli adımlar ivedilikle atılacaktır. Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." ifadelerini kullandı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...