Müfettişler bugün ÖSYM'ye gidiyor: Problemli bir durum var

Düzenleyen:
Müfettişler bugün ÖSYM'ye gidiyor: Problemli bir durum var

GÜNDEM Haberleri

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Arıncı, müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini ve KPSS raporunun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edileceğini açıkladı. KPSS'de sorularının sızdırıldığı iddiası üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan söz konusu iddiaların araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'nu görevlendirmişti. DDK'dan ilk açıklama geldi.

31 Temmuz'da yapılan KPSS'de çıkan soruların, sınavdan önce bir yayınevinin deneme kitaplarında yayımlandığı iddiası öne sürüldü. KPSS'de sızıntı iddiası sosyal medyada gündem olurken ÖSYM tarafından yalanlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise olayın araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'na talimat verdi. İnceleme sonucunda elde edilen verilerin titizlikle değerlendirilerek gerekli adımların ivedilikle atılacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz" dedi.

'PROBLEMLİ BİR DURUM VAR GÖZÜKÜYOR'

Devlet Denetleme Kurumu Başkanı Yunus Arıncı ise müfettişlerin bugün ÖSYM'e gideceğini duyurdu. Arıncı, ''Rapor Cumhurbaşkanı Erdoğan'a arz edilecek. Problemli bir durum var gözüküyor.'' dedi. 

ERDOĞAN'DAN DDK'YA TALİMAT

ÖSYM'nin sosyal medyadaki iddiaların asılsız olduğu yönündeki açıklamalarına rağmen tepkiler dinmedi. Devreye giren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Denetleme Kuruluna inceleme talimatı verdi.

ÖSYM BAŞKANI AYGÜN GÖREVDEN ALINDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın verdiği inceleme talimatın ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...