Rusya sır gibi saklıyordu… Kayıp askerlerin akıbeti belli oldu!

Rusya sır gibi saklıyordu… Kayıp askerlerin akıbeti belli oldu!

GÜNDEM Haberleri

Ukrayna’nın doğusunda mücadele sürerken Rusya’nın sır gibi sakladığı bilgiler gün yüzüne çıktı. Savaşmayı reddeden 140 askerin akıbeti belli oldu.

Rusya Devlet Başkanı Putin'in emri ile başlayan savaş aylardır hız kesmeden devam ediyor. Savaşın ilk gününden itibaren ülkenin başkenti Kiev'i ana hedef olarak belirleyen Rus ordusu haftalarca süren kuşatma ve biri dizi saldırı girişiminin ardından bölgeden çekilmiş ve yönünü ülkenin doğusuna çevirmişti.

DONBASS’TAKİ SON KALE ELE GEÇİRİLDİ

Bu kapsamda Rusya bu bölgede bulunan pek çok kenti hedef almış ve 'Donbass'taki son kale' olarak da anılan Lysychansk'ın kontörlünü sağlamıştı.

RUSYA ORDUDAKİ ÇATLAKLARLA MÜCADELE EDİYOR

Dün Ukrayna karşı saldırısı ile mevzi kaybeden Rusya bir yandan da ordu içindeki çatlak sesler ile mücadele ediyor. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski daha önce defalarca Rus askerlerine seslenmiş ve Ukrayna'da savaşmayın çağrısında bulunmuştu. Savaşmayı reddeden Rus askerlerin akıbeti aylar sonra belli oldu.

SAVAŞMAYI REDDETTİĞİ İÇİN HAPSE ATILDI

İngiliz Guardian gazetesinde yer alan habere göre, yüzden fazla Rus askeri savaşmayı reddettiği için hapse atıldı. Aynı habere göre, doğu Ukrayna'da yaklaşık 140 asker parmaklıklar arkasında tutuluyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...