DDK, KPSS'yle ilgili suç duyurusunda bulundu

Düzenleyen:
DDK, KPSS'yle ilgili suç duyurusunda bulundu

GÜNDEM Haberleri

Hafta sonu yapılan KPSS sınavında yaşanan soru skandalı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan DDK'ya konunun araştırılması için talimat vermiş, ÖSYM Başkanı Halis Aygün ise görevden alınmıştı. Müfettişler bugün ÖSYM'ye giderek incelemelerde bulunurken, Devlet Denetleme Kurulu da, KPSS ile ilgili iddiaların araştırılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. YÖK'ten de iddialara ilişkin inceleme başlatıldığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2022 KPSS Lisans oturumundaki bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu'na (DDK) inceleme talimatı vermişti.

DDK, incelemeleri sürdürürken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına KPPS için suç duyurusunda bulundu.

YÖK İNCELEME BAŞLATTI

YÖK tarafından yapılana açıklamada, “Kamuoyuna duyurulur. 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kamu Personeli Seçme Sınavında (KPSS) çıkan bazı soruların, bir yayınevi tarafından çıkarılan deneme kitapçığındaki sorularla benzerlik gösterdiği yönündeki iddialar üzerine, konunun denetlenmesi için Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Devlet Denetleme Kurulu (DDK) görevlendirilmiştir. Devlet Denetleme Kurulu tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak Yükseköğretim Kurulunca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır” denildi.

"TEK BİR EVLADIMIZIN DAHİ MAĞDUR OLMASINA MÜSAADE ETMEYİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Twitter adresinden yaptığı açıklamada, inceleme sonucunda elde edilen verilerin titizlikle değerlendirileceğini, gerekli adımların ivedilikle atılacağını söylemişti.

Erdoğan, "Tek bir evladımızın dahi mağdur olmasına asla müsaade etmeyiz." açıklamasını yapmıştı.

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, çalışmalara başlandığını açıklamıştı. 

ÖSYM BAŞKANI HALİS AYGÜN GÖREVDEN ALINMIŞTI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alınmıştı.ÖSYM, sosyal medyadaki iddialar üzerine, "Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır" açıklamasını yapmıştı.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...