Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüştü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile görüştü

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü. İki mevkidaşın telefon görüşmesinde tahıl anlaşması ve ikili ilişkileri görüştü.

Türkiye'nin öncülüğünde ve çabalarıyla imzalanan 'Tahıl Koridoru' anlaşması kapsamında ilk sevkiyat dün gerçekleşti. Ukrayna'dan 27 bin ton tahılla İstnabul'a hareket eden gemi İstanbul'a geldi ve burada 20 kişilik ekip tarafından denetlendi. Konuya ilişkin Avrupa'dan Türkiye'ye teşekkürler yağdı.

Sevkiyat dün yapıldı ve bugün ise Dışileri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi. ve görüşmede 'Tahıl Koridoru' ele alındı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefonda görüştü. Görüşmede, Ukrayna'dan tahıl ihracatı konusunda varılan uzlaşı ve bu konudaki son gelişmeler ile ikili ilişkiler ele alındı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...