DDK Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Vatandaşımız müsterih olsun

DDK Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Vatandaşımız müsterih olsun

GÜNDEM Haberleri

KPSS'de sorular çalındı iddiası üzerine inceleme başlatıldı. DDK Başkanı'ndan KPSS açıklaması geldi.

2022 KPSS Lisans oturumdaki bazı sorularla ilgili 'sızıntı' iddiası gündeme oturmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla inceleme başlatıldı. Devlet Düzenleme Kurulu, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık, suç duyurusu üzerine "sahtecilik", "kamu aleyhine dolandırıcılık" ve "görevi kötüye kullanma" suçlarından soruşturma açtı. Mali ekipler, bir yayınevinin 2 farklı şubesine baskın düzenledi. 

YÖK'TEN İNCELEME

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, 2022-KPSS Lisans oturumuyla ilgili iddialar üzerine inceleme başlattıklarını bildirdi. Özvar, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "2022 KPSS'de çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır" ifadelerini kullandı.

DDK KURULU BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "KPSS sınavına yönelik incelemelere titizlikle devam ediyoruz. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Ne tek bir gencimizin hakkını yediririz ne de devletimizin güvenilirliğine halel gelmesine göz yumarız" dedi.

DDK Başkanı'ndan KPSS açıklaması: Vatandaşımız müsterih olsun
ÖSYM BAŞKANLIĞINA YENİ ATAMA

KPSS'de soruların sızdırıldığı iddialarının ardından görevden alınan Halis Aygün'ün yerine ÖSYM Başkanlığına Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy atandı.

ESKİ YÖK BAŞKANI ÖZVAR KONUŞTU

Görevden alınan ÖSYM eski başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 4 yıllık görev süresinin tamamlanmasına bir ay kala itibar suikastı yapıldığını söyleyerek, “Alnım açık, vicdanım rahat” dedi. Özvar,  “4 yıl süreyle özveriyle çalıştık. Her hafta sonu yılda yaklaşık 10 milyon kişinin katıldığı sınavlarda en küçük bir iddiaya meydan vermedik. Birileri başarımızdan rahatsız olmuş olacak ki düğmeye bastı. Kimseye kırgın değilim, üzgünüm.” dedi.

YAYINEVİNİN AVUKATINDAN AÇIKLAMA

Yayınevinin avukatı Mustafa Serdar Gözüküçük, Ostim'deki yayınevinde yapılan aramanın ardından gazetecilere açıklama yaptı. Gözüküçük, “Sınava girecek ve giren velilerimizin dört gözle beklediği bu soruşturmanın öncelikle güvenilir, hızlı, kamuoyunu tatmin edecek şekilde sonuçlanabilmesi için gün içerisinde tüm bilgi ve dokümanlar idari birimlere teslim edilmiştir. Sosyal medya sorumsuzca bir tık ile paylaşılan ve birebir olduğu anlatılan soruların bir soru dışında aslında birebir sorunun olmadığı ancak benzer soruların olduğu görülecektir” diye konuştu.

KPSS 31 TEMMUZ'A ERTELENDİ

ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz'da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiği açıkladı.

Ayrıntılar geliyor...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...