Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

PKK'nın hain planı deşifre oldu! Talimat Fehmi Atalay'dan... Piknik yapan sivilleri hedef aldılar

Düzenleyen: / Kaynak: İHA
PKK'nın hain planı deşifre oldu! Talimat Fehmi Atalay'dan... Piknik yapan sivilleri hedef aldılar

GÜNDEM Haberleri  / İHA

PKK terör örgütünün Kuzey Irak'ta devam eden Pençe Harekatını durdurmak ve Türkiye'ye yönelik karalama kampanyası yapmak için başvurduğu senaryo deşifre oldu. PKK'nın, TSK'nın üs bölgesine yaptığı saldırı sonrası ateş açıldığı, bu sırada terör örgütünün piknik yapan sivil halka ateş açtığı ve bu saldırının Türk askerine mal edilmeye çalışıldığı ortaya çıktı. Eylem talimatını veren ismin ise PKK sözde yürütme konseyi üyesi Fehmi Atalay olduğu belirlendi.

TSK'nın Kuzey Irak'ta bulunan Pençe Harekat bölgesindeki üssüne 20 Temmuz'da terör örgütü PKK tarafından roketli saldırı düzenlendi. Saldırıya güvenlik güçleri karışık verdi. Bu esnada terör örgütü tarafından bölgeye 4-5 kilometre mesafede piknik yapan sivillere de ateş açıldı. PKK terör örgütünün saldırısında piknik yapan 9 sivil hayatını kaybetti, 33 sivil de yaralandı.

PKK terör örgütü, öldürdüğü Iraklı vatandaşların Türk güvenlik güçlerinin atışı sonucu öldürüldüğü yönünde propaganda yaparak Türkiye'yi uluslararası alanda 'suçlu' durumuna düşürmeye çalıştı.

TALİMAT FEHMİ ATALAY'DAN

Alınan bilgiye göre; eylemin talimatının terör örgütünün sözde Yürütme Konseyi Üyesi Amed Malazgirt kod adlı Fehmi Atalay tarafından verildiği ortaya çıktı. Bölgede faaliyet yürüten teröristlerin 2 ay boyunca TSK'nın terörist saldırılarına verdiği tepkiyi ölçmek, keşif ve saldırı yapmak için hazırlık yaptıkları belirlendi.

BU İLK KARALAMA KAMPANYASI DEĞİL

Yapılan bu hain plan, Türkiye'ye yönelik ilk karalama kampanyası değil. Yurt içi ve yurt dışında sürdürülen başarılı operasyonlarda ağır darbe alan ve sözde üst düzey yöneticileri etkisiz hale getirilen terör örgütü, kurulduğu günden bu yana sivilleri hedef almaktan vazgeçmiyor.

Geçen yıl 22 Ağustos'ta yine aynı bölgede, iki Iraklı turistin araçlarına düzenlenen saldırı neticesinde öldürülmesi olayında Türkiye'yi suçlamaya yönelik karalama kampanyası başlatılmıştı.

Ancak olayın hemen ardından PKK terör örgütünün olayın sorumlusu olduğu ortaya çıkmıştı. PKK terör örgütü Irak Devleti Zaho/Parah köyünde piknik yapan Irak vatandaşlarını katlederek gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...