Rekabet Kurulu'ndan ünlü makarna firmasına soruşturma

Düzenleyen: / Kaynak: TRT Haber
Rekabet Kurulu'ndan ünlü makarna firmasına soruşturma

GÜNDEM Haberleri  / TRT Haber

Rekabet Kurulu tarafından, Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un ihlali gerekçesiyle ünlü makarna firması Nuh'un Ankara Makarnasına soruşturma açıldı.

Rekabet Kurumu haksız rekabet uygulayan firmalara karşı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Son olarak bir makarna firmasına soruşturma açıldı ve gerekçesi ise kurumun kanun ihlali yapması oldu. Rekabet Kurumunun internet sitesinde yer alan duyuruya göre, Nuh’un Ankara Makarnası Sanayi Ticaret A.Ş.’nin ve distribütörlerinin, alıcıların yeniden satış fiyatını belirlemeye yönelik eylemleriyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal ettikleri iddiası üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Kurul, bulguları ciddi ve yeterli bularak, 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak; Nuh'un Ankara Makarnası Sanayi ve Ticaret A.Ş. ve İs-Ra Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...