Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında 4 terörist etkisiz hale getirildi

Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında 4 terörist etkisiz hale getirildi

GÜNDEM Haberleri

İçişleri Bakanlığı, Hakkari ili Merkez ilçe Yoncalı kırsalında, ‘Eren Abluka-29’ operasyonu çerçevesinde 4 teröristin silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Eren Abluka operasyonları dahilinde bugün etkisiz hale getirilen terör örgütü mensubu sayısının 6’ya yükseldiğini belirtti.

Eren Abluka ile terör unsurları ablukaya alınmaya devam ediyor. 6 teröristin etkisiz hale getirdiğini duyuran İçişleri Bakanlığı çok sayıda mühimmatın da ele geçirildiğini açıkladı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada;

"Eren Abluka-29 operasyonu kapsamında, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü ve Hakkari İl Jandarma Komutanlığı tarafından, Merkez ilçe Yoncalı kırsalında 09 Ağustos 2022 tarihinde, P-İHA, J-SİHA ve Hava Kuvvetleri destekli olarak, PÖH, JÖH ve Jandarma Komando timlerinin katılımıyla icra edilen istihbarata dayalı müşterek nokta operasyonunda; 4 bölücü örgüt mensubu silahları ile birlikte [(2) adet M16 P.Tf., (2) Kalaşnikof] etkisiz hale getirilmiştir. Eren Abluka operasyonları kapsamında bugün Hakkari’de 4, Batman’da 2 olmak üzere toplam etkisiz hale getirilen terörist sayısı 6 olmuştur." denildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...