Acet, 'Kulis bilgisi' diyerek paylaştı: 10 yıl önce yaşananlar ortaya çıktı

Düzenleyen:
Acet, 'Kulis bilgisi' diyerek paylaştı: 10 yıl önce yaşananlar ortaya çıktı

GÜNDEM Haberleri

Emekli olmasının akabinde FETÖ tarafından gerçekleştirilen 'Ergenekon' davası kumpası kapsamında tutuklanan eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un yaşadığı sürece ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili bir "kulis bilgisi" verildi. Erdoğan'ın, Başbuğ'un tutuklandığı haberini görür görmez tepkisini gösterdi dile getirildi.

FETÖ'cü savcı ve hakimlerin iş birliğinde düzenlenen Ergenekon kumpasında, 2012'de eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da tutuklanmıştı. Başbuğ'un  tutuklanması üzerine Erdoğan, eski genelkurmay başkanının tutuksuz yargılamasından yana olduğunu belirten açıklamalar yapmıştı. Haber Global canlı yayınında Mehmet Acet, o döneme dair hiç bilinmeyen bir 'kulis bilgisini' paylaştı. Acet, Erdoğan'ın haberi televizyonda gördüğü an ve verdiği tepkilere ilişkin açıklama yaptı.

"BU NEREDEN ÇIKTI, NASIL OLUR?"

Acet konuyla ilgili şunları anlattı:

"Bir kulis bilgisi olarak şunu aktarmak isterim. Sayın İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili karar verildiği dönem başbakan Erdoğan. O dönem yanında bulunan, hala A takımında olan bir isim bana bunu anlattı. Televizyonda İlker Başbuğ'un tutuklanmasıyla ilgili haber son dakika olarak çıkınca büyük bir şaşkınlık yaşıyor sayın Erdoğan, "Bu nereden çıktı, nasıl olur" diye. Kendisi o anda televizyondan öğreniyor ve şaşkınlıkla tepki gösteriyor. Zaten hemen arkasından "Tutuksuz yargılanmalıdır" diye açıklamaları var sayın Erdoğan'ın."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...