Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamuda 'F' genelgesi yolda

/ Kaynak: AA
Kamuda 'F' genelgesi yolda

GÜNDEM Haberleri  / AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kamu kurum ve kuruluşlarında F klavyenin yaygınlaşmasına yönelik bir genelge üzerinde çalışıldığını bildirdi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, kamu kurum ve kuruluşlarında F klavyenin yaygınlaşmasına yönelik bir genelge üzerinde çalışıldığını bildirdi. Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Başkanlığı görevini de yürüten Erdem, AA muhabirine, F klavyenin yaygınlaştırılmasının uzun süredir gündemde olduğunu anımsatarak, Türkçe'nin korunması amacıyla 2006'da verdikleri araştırma önergesinin sonuçlarının kendilerini F klavyeye kadar getirdiğini söyledi. Yaygın olarak kullanılan Q klavyenin, yavaş yazıma ve verimsizliğe neden olduğunu ifade eden Erdem, F klavyeye, Türkçe'ye uygunluğu nedeniyle milli bir klavye olarak sahip çıkılması gerektiğini vurguladı. Milli Eğitim Bakanlığının yıllardır F klavyeli bilgisayar satın aldığını, FATİH projesiyle öğrencilere dağıtılacak tabletlerin de F klavyeli olacağını dile getiren Erdem, şöyle konuştu: "Çocuklarımızın erken yaştan itibaren F klavyeye alışması için bunlar oldukça önemli uygulamalar. F klavye yaygınlaştıkça Q klavye gözden düşecektir. Bunu sağlamak için Başbakanlık tarafından F klavyenin kamu kurum ve kuruluşlarında yaygınlaşması için de bir genelge hazırlanıyor. Kısa süre içinde yayımlanacak genelgeyle özellikle F klavyeli dizüstü bilgisayar teminindeki sıkıntılar da aşılacak." Kazanılan birinciliklerin F klavyenin hızlı yazım konusundaki uluslararası tescili olduğunu dile getiren Erdem, '' F klavye yoluna girdi. Birileri istese de istemese deF klavye Türkiye'de en geçerli klavye olacak. Biz Q klavyeyi yasaklamak da istemiyoruz, F'in önü açılınca Q'yu kendisi kovacak zaten'' dedi.

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...