Kahramanmaraş'ta 5.1'lik deprem

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Kahramanmaraş'ta 5.1'lik deprem

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin büyüklüğü 5.1 olarak ölçüldü.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, saat 12.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesine bağlı Ördekdede olan 5.1'lik depremin büyüklüğünü, 4.7 olarak açıklamıştı. nbsp;7 kilometre derinlikte meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirildi. nbsp;Deprem, çevre il ve ilçelerden de hissedildi.
Kahramanmaraş'ta gece 02.37'den itibaren en büyüğü 3.4 olan 9 deprem daha kaydedildiği belirtildi.


CAN VE MAL KAYBI YOK
Kahramanmaraş'ta saat 12.17'de merkez üssü Pazarcık ilçesinin Osmandede köyü olan 5.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden ilk olarak merkez üssü Akçakoyunlu ve 4.7 büyüklüğünde geçen deprem, daha sonra merkez üssü Ördekdede ve büyüklüğü 5 olarak değiştirildi. Depremin daha sonra 5.1 büyüklüğünde ve merkez üssünün ise Osmandede olduğu belirtildi.
Yerin 8.3 kilometre altında meydana gelen deprem Kahramanmaraş başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi. Pazarcık Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, depremde herhangi bir can ve mal kaybının yaşanmadığını söyledi. Sarıkaya, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, şöyle konuştu:
"Jandarma gerek ekipler kanalıyla, gerekse telefonla tüm köylerimizle irtibat kuruyor. Şu ana kadar bize intikal eden herhangi bir can ve mal kaybı yok. Sadece Beşçeşme köyümüzden bir vatandaş jandarmayı arayarak 2 evin yıkıldığı yönünde bilgi vermiş. Ancak muhtarımızla görüştük böyle bir şeyin olmadığını söyledi. Yine de jandarma ekiplerimiz bu köye gidiyor ve detaylı bilgiyi bize aktaracaklar. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz."
Sarıkaya, jandarmanın tüm yerleşim yerleri ile iletişim kurarak araştırmasını sürdürdüğünü sözlerine ekledi.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...