Osmanlı "Torium"da

Osmanlı "Torium"da

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ercan Mensiz çalışmalarını, Haziran ayı sonuna kadar Esenyurt TORIUM alışveriş merkezi sanat galerisinde meraklılarla buluşturacak.

nbsp;On beş yıldır Osmanlı Tuğraları ile ilgili çalışmalar yapan Dr. Ercan Mensiz, çalışmalarını internet kanalı ile 140 ülkeye ulaştırdı. Mensiz koleksiyonunun 600 yıllık bir dönemde tuğra sanatının gelişimini de bir bakışta bir film fragmanı gibi göz önüne sermesi açısından anlamlı olduğunu ifade etti. Sanat eserlerine sadece maddi imkânı iyi olanların ulaşabilmesinin toplumsal sanat kültürü gelişimi önünde büyük engel olduğunu söyleyen Mensiz, teknolojinin bu engeli yıkmada ve sanatı topluma yaymada çok büyük desteği olacağını belirtti. nbsp;

DÜNYADA İLK VE TEK nbsp;
Klasik sanatlarla uğraşan sanatkarlarımızın teknolojiyi kullandıkça verimlerinin artacağını ve hemen bir kaç adım daha öne geçeceğini belirten Mensiz, tüm kültür, sanat ve tarih meraklılarını sergisine davet ediyor. Sergiye katılma imkanı bulamayanlar Dr. Mensiz'in Harbiye Askeri Müzesinde devamlı sergilenen tuğra serisini pazartesi salı günleri hariç her gün izleyebilirler. Esenyurt TORIUM'daki sergide 45x45 cm ölçülerde standardize edilmiş aslına sadık 35 Osmanlı Padişah Tuğrasının tamamı altın yaldız varaktan kesilip hoş bir zemine yapıştırılmış tablolar olarak sergilenecek. Koleksiyon çalışması kendi formatında dünyada hala ilk ve tek olma iddiasında. Sergide ünlü hattatlarımıza ait çeşitli hat örnekleri de aynı teknikle çalışılmış olarak yer alacak. Sergi Haziran ayı boyunca saat 10:00-22:00 arasında gezilebilecek. www.tugra.org. nbsp;

600 YILLIK DÖNEMİN FİLM FRAGMANI GİBİ KOLEKSİYON nbsp;
Onbeş yıldır Osmanlı Tuğraları ile çalışmalar yapan Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Ercan Mensiz, koleksiyonunun; 600 yıllık bir dönemde tuğra sanatının gelişimini bir bakışta film fragmanı gibi göz önüne sermesi açısından anlamlı olduğunu ifade etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...