Sarayların lüks aracı faytonlar

Sarayların lüks aracı faytonlar

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Rahmi M. Koç Müzesi, Osmanlı döneminden kalan fayton koleksiyonuna son Haydarabad Nizamı Osman Ali Han'ın dönemine ait olan faytonunu da dahil etti.

Kültür Sanat Servisi
Türkiye'de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk önemli müze olan Rahmi M. Koç Müzesi, Osmanlı döneminden kalan fayton koleksiyonuna dünyanın en zengin insanlarından olan son nbsp;Haydarabad Nizamı Osman Ali Han'ın dönemine ait olan faytonunu da dahil etti. 1886 – 1967 yılları arasında dünyanın en zengin insanı olarak tarihe geçen son Haydarabad Nizamı Osman Ali Han – Asaf Jah VII'e ait olan orijinal fayton, Nizam ve misafirlerinin Chowmalla Sarayı (Haydarabad, Hindistan) içindeki ulaşımını sağlamak için kullanılmış. Geçmişi Mısır'da M.Ö. 2800'lü yıllara kadar uzanan fayton, İstanbul'a Sultan Abdülmecit döneminde saray arabası olarak getirildi. Nostaljik havasıyla geçmişe doğru huzurlu bir yolculuğa çıkaran üzeri açık faytonlara lando, kabinli ve saraylarda kullanılan faytonlara ise kupa ismi veriliyor.
Rahmi M. Koç nbsp;Müzesi'nde
Son Haydarabad Nizami Osman Ali Han dönemine ait fayton, Esra Birgen Jah tarafından müzeye bağışlandı.




UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...