Yerli filmler tuttu!

Yerli filmler tuttu!

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Sinema sektörü, yerli yapımların da etkisiyle 2015'in ilk 6 ayında izleyici rekoru kırdı. Sinemaseverlerin yüzde 60'ı bu yıl da yerli filmlere koştu.

Damla PEKER ANKARA - Seyirci ilgisinin her geçen gün arttığı sinema sektörü, yerli yapımların da etkisiyle 2015'in ilk 6 ayında izleyici rekoru kırdı. Sinemaseverlerin yüzde 60'ı bu yıl da yerli filmlere koştu. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü, 2015 yılının ilk 6 ayındaki sinema izleyicisi ve film hasılatlarını açıkladı. Geçen yıl 52'si yerli film olmak üzere 177 film vizyona girerken bu yıl 78'i yerli olmak üzere 218 film gösterime girdi. Geçen yılın ilk 6 ayında 33 milyon seyirciyle buluşan sinema, bu yıl 20 milyonu yerli film seyircisi olmak üzere 34 milyon 227 bin kişi ağırladı. Film hasılatında yerli filmin payı yüzde 56'ya ulaşırken, yerli filmlerden elde edilen gelir ise, 207 milyon 491 bin TL. oldu.
Toplamda ise satılan biletlerden yaklaşık 372 milyon gelir elde edildi. Yılın ilk yarısında en çok izlenen 10 film listesinde 8 yerli film yer alıyor. Listenin zirvesinde Mahsun Kırmızıgül'ün yönetmenliğini üstlendiği 'Mucize' alırken, onu 'Hızlı ve Öfkeli' film serisinin yedinci bölümü ile 'Kocan Kadar Konuş' takip etti. En çok izlenen 10 film listesindeki diğer yerli yapımlar ise şöyle: Selam: Bahara Yolculuk, Bana Masal Anlatma, Aşk Sana Benzer, Yapışık Kardeşler, Niyazi Gül 4 Nala ve Sevimli Tehlikeli. Yılın ilk yarısında gösterime giren yerli filmlerden 9'u Bakanlık destekli filmlerden oluşuyor.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...