Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Kafes' filminin başarısı ülke sınırlarını aştı

/ Kaynak: İHA
'Kafes' filminin başarısı ülke sınırlarını aştı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / İHA

Tolga Yüce'nin “Dursun Önkuzu” karakteriyle rol aldığı, 2 Ekim'de vizyona giren “Kafes” filmi, sinema severler tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Yapımcılığını Yasemin Nak ve Bülent Aydoğan'ın üstlendiği "Kafes” filmi, Türkiye'de 2 Ekim'de vizyona girdi. Yüz binlerce izleyiyi ağlatan film, izleyicilerden tam not aldı. Duygu dolu sahneleri, etkili müziği ile izleyenlere duygu dolu anlar yaşatan Kafes, 12 Eylül 1980 darbesi ve öncesini ele alıyor.


Tolga Yüce'nin filmin başlangıç konusunda “Dursun Önkuzu” karakterini oynadığı Kafes filminin büyük ilgi görmesi dikkatlerden kaçmadı. Ünlü aktör yaptığı açıklamada, “Kafes Sinema filminde 'Önkuzu' karakterini canlandırdım. Filmde, karşıt görüşlü öğrenciler tarafından işkence edilerek şehit ediliyorum. Kafes, Dursun Önkuzu'nun şehit edilmesinden Mustafa Pehlivanoğlu'nun idamına kadar geçen seksen öncesi kuşağın sağıyla soluyla dramını ele alınıyor. Filmimiz, bir dönem filmi; 12 Eylül'ü anlatıyor. 1980'e de biraz farklı perspektiften bakan bir film. Onun için hem zorlandık hem de büyük bir heyecan içinde çekimini tamamladık” ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYE'NİN BİRÇOK İLİNDE VE AVRUPA'A VİZYONDA”
Filmin çekimlerinin Ankara'da gerçekleştirildiğini kaydeden Yüce, “Kafes severler, sosyal paylaşım sayfalarından Kafes'in vizyonda olduğu illerden ve Avrupa'daki sinema salonlarından bilgi sahibi olabilirler. Kafes, yoğun ilgiden dolayı Türkiye'nin bir çok ilinde ve Avrupa'da hala vizyonda. Kafes filmimizi Ulucanlar Cezaevi'nde, gerçek mekanlarda çektik. Hamamönü'nü özellikle çok kullandık. Çünkü Ankara'da tarihi dokusu olan üç beş mekan var. Aynı zamanda Gazi Üniversitesi'nde çekimlerimiz oldu" diye konuştu. 

KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...