Japonlar Ertuğrul'u Türk havlusu ile andı

/ Kaynak: AA
Japonlar Ertuğrul'u Türk havlusu ile andı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125. yılı için çekilen filmin Japonya'daki gösteriminde izleyicilere özel olarak tasarlanan Türk havlusu dağıtıldı

Türkiye ve Japonya arasındaki dostluk ilişkilerinde tarihi bir öneme sahip olan Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının 125. yılı için çekilen filmi izleyen Japonlara, özel olarak hazırlanan Türk havlusu hediye edildi.


Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçı Birlikleri Başkanı Süleyman Kocasert, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünyada "Turkish Towels" adı altında markalaşma çabalarına hız verilen Türk havlusunun Uzakdoğu pazarında da tanıtılması için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.  


Japonya pazarına özel önem verdiklerini dile getiren Kocasert, iki ülke için Ertuğrul Fırkateyni'nin battığı olayın büyük öneminin bulunduğunu, bu olayın 125. yılı için iki ülke ortaklığıyla hazırlanan "Ertuğrul 1890" filminin Japonya'da gösterime girdiğini anlattı.


Kocasert, Ertuğrul Fırkateyni'nin batışının, filmin yanı sıra bir hatıra eşya ile anılması için birlik olarak özel tasarımla havlu ürettiklerine değinerek, şunları kaydetti:
"Filmin Japonya gösterimi için özel olarak hazırladığımız havlular, 5 bine yakın seyirciye dağıtıldı. Havlularda filme ve olayın anısına ithaf edilen logoya yer verdik. Ayrıca bilgilendirme notu da ekledik. Bu şekilde Türkiye'de hatıra havlusu geleneğini Japon dostlarımıza anlatmak istedik. Türk havlusunun tanıtımına katkıda bulunacağını düşündüğümüz bu çalışmayla iki ülkenin dostluğunun bir nişanesini de aktarmış olduk. Biletlerle birlikte dağıttığımız havlular Japon medyasından ve sosyal medyadan büyük ilgi gördü."


Hediye havluların Japon izleyicilerin ilgisini çektiğini, özellikle sosyal medyada havluya ilişkin görsellerin ve yorumların sıkça paylaşıldığını vurgulayan Kocasert, filmin yanı sıra özel havluların da iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine katkıda bulunacağını dile getirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...