Fotoğrafçılar retro rüzgârına kapıldı

Düzenleyen:
Fotoğrafçılar retro rüzgârına kapıldı

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Instagram fotoğraflarında sıkça kullanılan eskitme filtreleri, makine üreticilerine ilham verdi; 40 yıllık tasarımla 4K video çeken yeni makineler üretildi...

İrfan ÖZFATURA-Ali ÇELİK-Ahmet Münir EREN-Bünyamin ÇELİK

İnternet ve sosyal ağlar sayesinde gelişen paylaşım kültürünün etkisi dünyayı sarmaya devam ediyor. Eskitme filtrelerinin sıkça kullanılmasıyla tozlu raflarda süs olarak duran eski filmli makineler artık yeniden aramızda. Hem göze hem gönüle dokunan klasik çizgiler dijital teknoloji ile birleşince dikkatleri kısa sürede üzerine çekti. Fotoğrafçılık için cep telefonları bir nebze pratik ve yeterli gelse de  daha iyisini arayanlar için çözüm değil. Günümüzde birçok ihtiyaç için profesyonellik de gerekmiyor artık. Sensör boyutu, iso performansı, enstantane, diyafram gibi kelimeler size yabancı geliyorsa korkmanıza da gerek yok. Geliştirilmiş çekim modları imdadınıza yetişiyor. Evde yaptığınız kurabiyelerin makro fotoğraflarını, düşük ışık koşullarında çocuklarınızı kolaylıkla net çekebiliyorsunuz. Elinizde birde klasik görünümlü teknoloji yüklü bir makine varsa tamamdır. 
GÖRÜNTÜ 70’LER, ÖZELLİKLER PROFESYONEL
Nikon tamamen profesyoneller için ürettiği D4 serisinin sensörünü, retro makinesi DF serisinde kullanarak çıtayı oldukça yükseğe taşımıştı. Sony cevap vermekte gecikmedi. Profesyonel modellerine retro hatlara sahip A7 serisini ekledi. Canon, Panasonic, Fuji, Samsung ve Olympus gibi üreticilerin kıyasıya rekabet ettiği piyasada, saniyede 11 kare fotoğraf çeken makinelerden 47 megapiksellik dev çözünürlüklere, 4K videodan slowmotion (ağır çekim) çekim özelliklerine kadar aradığınızı bulmak mümkün. 1.500 TL ila 13.000 TL arasında değişen fiyatlarla yeni modeller arasında seçim yapmak ise oldukça zor. 

Fotoğrafçılar retro rüzgârına kapıldı

Yukarıda gördüğünüz fotoğraf, üstte gördüğünüz Nikon DF ile çekildi. Kısa zamanda oldukça ilgi toplayan bu model siyah ve gri olarak iki ayrı renk üretiliyor. Klasik çizgilerine bakmayın, 0.14 saniyede açılıyor. Pili 1300 kare dayanıyor. 204.800 iso değerine kadar çıkabiliyor. 

Fotoğrafçılar retro rüzgârına kapıldı

Sony, 5 eksenli görüntü sabitleyici sistemi ile bir ilke imza atıyor. Bu sayede düşük ışıklarda bile net fotoğraf çekiyor. 42.3 megapiksellik sensörü şaşırtıyor. 399 noktadan netleme yapıyor. 

Fotoğrafçılar retro rüzgârına kapıldı

Samsung fotoğraf makineleri sosyal ağlara direkt bağlanıyor. Android sistemi içinde barındırıyor. Sizi bilgisayara muhtaç etmiyor. Fotoğraflarınıza konum ekliyor ve hibrid af ile inanılmaz hızlı netliyor. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...