Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye, Enver Ağabey'i unutmayacak

Türkiye, Enver Ağabey'i unutmayacak

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Babıali Magazin dergisi Mart sayısında, vefat haberine geniş yer verdiği Enver Ören'i kapak konusu yaptı. Kenan Akın dergideki yazısında, "Enver Ağabey'in insan sevgisine dayalı söylevleri, inançlı görüşleri, yapıcı direktif ve uyarıları, zaten gönüllerde nakşedilmiş bulunuyor" dedi.

##tgvideo##




nbsp;
Sefa KOYUNCU-İSTANBUL
Babıali Magazin dergisi Mart sayısında, kapak konusu yaptığı Enver Ören'in vefat haberi ve ardından yazılanlara geniş yer verdi. Derginin Sorumlu Genel Yayın Yönetmeni Kenan Akın, kaleme aldığı makalede, "Gerçekten de Türkiye 'Enver Abi'yi unutmayacak. 'Enver Abi'nin; insan sevgisine dayalı söylevleri, inançlı görüşleri, yapıcı direktif ve uyarıları, zaten gönüllerde nakşedilmiş bulunuyor" diye yazdı.
Babıali Magazin dergisinin Mart sayısı, kapağında Enver Ören fotoğrafıyla yayınlandı. 15 sayfası Enver Ören'n vefatıyla ilgli haber, nbsp; beyanat ve fotoğraflra ayrılan dergide ayrıca Kenan Akın'ın bir makalesi yer aldı. Akın, "Türkiye Enver Abiyi untmayacak" başlıklı makalesinde, Enver Ören ile çalışmış olmanın, meslek hayatını taçlandırdığını kaydetti.
"Değerli emaneti bıraktığı biricik oğlu Mücahid Ören'den, tabii ki bayrağı yıllarca dalgalandırmaya devam edeceğinin işaretleri alınıyor" diyen Kenan Akın; makalesinde, 13 yıl birlikte çalıştığı Enver Ağabey'le ilgili duygu ve düşüncelerini, şöyle dile getirdi:
nbsp;
Enver Ağabey insanlara sevgi aşıladı
nbsp;
Hak'kın rahmetine kavuşan ve ebedi istirahatgahına dualarla, gözyaşlarıyla tevdi edilen, değerli patronum, saygıdeğer arkadaşım ve sevgili Enver Ören Abi'yi yitirmenin dayanılmaz üzüntüsü içinde ard arda getirmek zor oluyor.
Gerçekten de Türkiye "Enver Abi"yi unutmayacak. "Enver Abi"nin; insan sevgisine dayalı söylevleri, inançlı görüşleri, yapıcı direktif ve uyarıları, zaten gönüllerde nakşedilmiş bulunuyor.
"Enver Abi"nin Hak'ka yürümesinden sonra ve önce çok güzel sözlere, anlamlı yazılara tanık olmak insanı ferahlandırıyor.
Rahmetliyi yakından-uzaktan tanıyan binlerce kişinin yanı sıra akraba-dostlarının teessür ve duaları da, "Enver Abi"nin ne kadar sevilip sayıldığının bir nişanesi olarak parıldıyor. Ne var ki; "Enver Abi"nin yanı başında senelerce çalışan bir kişi olarak, çok sayıda olaya ve anıya sahip olmanın, hem sevincini hem sorumluluğunu hem de elemini çekenlerin içinde olmak, manevi bir sorumluluk da yüklüyor.
Özellikle, Türkiye gazetesinde geçirdiğimiz 13 yıl gibi uzun süre gözlerimizin önünden bir film şeridi gibi gelip geçiyor. 1986 yılında intisap ettiğimiz Türkiye gazetesinde aralıklarla da olsa tam 4 defa Genel Yayın Müdürlüğü görevinin "Enver Abi" tarafından bize "emanet" edilmesinin onuru, meslek hayatımızı adeta taçlandırıyor.
Belki de Babıali'de bir ilki gösteriyor.

1 milyon 270 bin traj rekoru kırılamadı

Türkiye gazetesinin tam 1 milyon 270 bin ile yaptığı traj rekorunun hâlâ kırılamadığının tatlı hatırası bizlere gurur veriyor.
Her şeyden önce; bize güvenerek, çok önemli saydığımız görevi tevdi eden "Enver Abi"ye şükran borcumuzu ödemiş olmanın rahatlığı da bambaşka bir haz oluyor.
Ülkemizin uzun yıllar çimentosu sayılan Türkiye gazetesinde tam 4 defa, 13 yıl gibi uzun bir süre Genel Yayın Müdürü olabilmenin, gerektirdiği vecibe ve sorumlulukları hatta başarıları gerçekleştirmenin huzuru içinde mesleğimizi ifa ederek günlerimiz geçiyor.
Türk basın tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olan Türkiye gazetesinde geçirdiğimiz çoğu tatlı, heyecanlı ve çetin günlerde yaşananlar aslında kültür ve fikir hayatımızda yeri doldurulmayacak değerli yazarların izleri adeta abideleşiyor. "Enver Abi"yi de ebedileştiriyor.

Bayrağı Mücahid Ören devraldı

Bu arada, değerli emaneti bıraktığı biricik oğlu Mücahid Ören'den, tabii ki, yıllarca bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğinin işaretleri alınıyor.
Yeri gelmişken; "Enver Abi" ile yıllardır çok arzu ettiği "Umre ziyareti" için "Kutsal Topraklar"a birlikte yaptığımız seyahati de anmamız gerekiyor.
Ebediyete intikal eden bütün yazar, muhabir ve yöneticilere Yüce Allah'tan rahmet dilerken, son sözümüz, nurlar içinde yat "Enver Abi" oluyor. (Kenan Akın, Babıali Magazin, Sayı: 285, s.35) www.babialimagazin.com



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...