Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mimar Sinan'ın göremediği eseri yıllara meydan okuyor

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Mimar Sinan'ın göremediği eseri yıllara meydan okuyor

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Mimar Sinan'ın Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan ve hayattayken bitimini göremediği Muradiye Camisi ve Külliyesi, Osmanlı yapıtlarının en güzel örneklerinden biri olarak asırlardır ayakta duruyor.

Osmanlı döneminde yaptıklarıyla mimarlık tarihine damga vuran Mimar Sinan'ın Ege Bölgesi'ndeki bilinen tek eseri olan ve hayattayken bitimini göremediği Muradiye Camisi ve Külliyesi, Osmanlı yapıtlarının en güzel örneklerinden biri olarak yıllara meydan okuyor.

Osmanlı döneminde "şehzadeler şehri" olarak bilinen Manisa, Fatih Sultan Mehmed gibi yetiştirdiği şehzadelerin yanı sıra mimari eserleriyle de öne çıkan şehirler arasında yer alıyor.

Mimar Sinan'ın Ege Bölgesi'ndeki tek eseri olan ve Şehzadeler ilçesinde bulunan Muradiye Camisi ve Külliyesi, kentin en önemli yapıtlarından biri olarak göze çarpıyor.

Cami, medrese ve imarethane bölümünün yer aldığı külliyenin cami dışındaki bölümleri, günümüzde Manisa Müzesi olarak kullanılıyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...