Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ajanda

Düzenleyen:
Ajanda

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Ümraniye Belediyesi, 6. Uluslararası Ebru Kongresi’yle, kültür başkenti İstanbul’a renk katacak.

İlki 1989 yılında gerçekleşen ve dünyadaki ebru sanatçılarının yoğun ilgisiyle karşılanan Ebru kongrelerinin altıncısının sanat yönetmenliğini Hikmet Baruçugil yaptı. Yedi tepeli şehirde, yedi gün, yedi ayrı mekânda yapılacak yedi ayrı sergi; şehri gökkuşağının yedi rengine boyayacak. 15 farklı ülkeden 30 yabancı Ebru sanatçısının da katılacağı kongrede; ebru sanatının dünü bugünü ve yarını üzerine bildiriler sunulacak, sanatın klasik yorumları çağdaş örnekleriyle bir araya gelecek.

Ajanda

Özellikle “Kadın” üzerindeki dramatik etkileşimlerini betimleyen sanatçı Didem Yağcı, “Self Connection- İçsel Temas” adını verdiği Türkiye’deki 2. solo sergisini 17 Mayısta Galeri İlayda’da sanatseverlerle buluşturacak. Tasarlamış olduğu “Cage” Serisi, London College of Fashion Graduate Grup Sergisi’nde sergilenmeye jüri tarafından layık görülen sanatçı, kendi geliştirdiği teknikle  kompozisyondaki öznenin duygu halini, tuvale ya da eski basım kitapların yapraklarına yapıştırılmış farklı desen ve dokuda kumaş ve keçelerle figüratif olarak aktarırken, nesneler dünyasındaki çevresel objeleri ise akrilik boya ve mürekkep ile betimliyor.

Ajanda

Sinema dünyasının aile filmleri, “2. Uluslararası Aile Film Festivali”nde, Ankara’da izleyiciyle buluşuyor. Hoşgörüyü öne çıkararak, dil, din, ırk, bedensel engel ve farklılıkların insanlar üzerinde bıraktığı olumsuz etkiyi kaldırmayı amaçlayan ve alanında tek olan festivalde ailelerin bir arada izleyebileceği, bir çok önemli film sanatseverlerle buluşacak. Çınar Ağacı, Momo Kız Kardeşim, Benim Dünyam, İksir, Pirdino, Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu, Rio gibi önemli filmlerin yanı sıra bir çok etkinliğe de ve sahipliği yapacak olan  festival  15 Mayıs “Uluslararası Aile Günü”nde sona erecek.

Ajanda

Kültür ve Turizm Bakanlığı, dünya genelinde Likya Yolu’na, ilginin artırılması ve diğer yürüyüş yolları arasında gösterdiği farklılıklara dikkat çekilmesi amacıyla 9-14 Mayıs’ta “Likya Yolunda Masallar” projesini hayata geçirecek.   Masal anlatıcısı Judith Liberman’ın mitoloji ve geleneksel halk masallarından oluşturduğu seçki, 5 günlük program boyunca konuklara, yolda verilecek hikaye molalarında anlatılacak.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...