İşittiği azar yüzünden kaligrafi ustası oldu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İşittiği azar yüzünden kaligrafi ustası oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Erzurum'da bir çağrı merkezinde asistanlık yapan Mustafa Adıgüzel, 4 yıl önce çalışmasını izlediği kaligrafi ustasının tepkisi üzerine başladığı bu sanat dalında kendi çabasıyla ustalaşarak ilk kişisel sergisini açtı.

Erzurum'da yaşayan 2 çocuk babası 33 yaşındaki Adıgüzel, kaligrafi (güzel yazı) eğitimi almamasına rağmen azmi sayesinde kendini geliştirerek başarılı bir sanatçı oldu.

Eserleri 3. Erzurum Kitap Fuarı'nda sanatseverler ile buluşan ve ziyaretçiler için canlı performans sergileyen Adıgüzel, bu sanatla tanışmasını AA muhabirine anlattı.

Adıgüzel, bu sanatla daha önce karşılaşmasına rağmen İstanbul gezisinde Sultan Ahmet Meydanı'nda ilk kez canlı performans gördüğünü anlattı.

Oradaki ustaların tabaklar üzerine yazdığı yazıların çok ilgisini çektiğini, bunlardan birinin yanına giderek nasıl yaptığını merakla izlemeye başladığını aktaran Adıgüzel, "Seyrederken dalmışım, gerçekten güzel yazıyorlardı. Yazan arkadaşın beni uyarmasıyla kendime geldim. Azarlar şekilde dedi ki 'gidebilirsin bu iş bakmayla öğrenilmez 1 saattir bakıyorsun.' O hırsla Erzurum'a geldiğimde kalemi kağıdı aldım, dedim ki 'benimle ister alay etsinler, ister dalga geçsinler bu işi yapacağım' ve yaklaşık 4 yıl hiç ara vermeden bütün boş zamanımı yazarak geçirdim, belli bir noktaya geldim." diye konuştu.

Eğitim almadan internetten çıkardığı harf kalıplarını çalışarak işe koyulduğunu dile getiren Adıgüzel, işi dışındaki tüm boş zamanda bu sanata çalıştığını belirtti.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...