Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan savaş uçağı Adana'da sergilenecek

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Kıbrıs Barış Harekatı'na katılan savaş uçağı Adana'da sergilenecek

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılan F-4 Fantom savaş uçağı, Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Merkez Park'ta sergilenecek.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı, Eskişehir 1. Ana Jet Hava Üssü Komutanlığı'ndan temin edilen ve Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanıldığı bildirilen, 69-7501 kuyruk numaralı F-4 Fantom savaş uçağını, Adanalıların ziyaretine sunmaya hazırlanıyor.

6 yıl önce emekli edilen uçağın Adana'ya getirildiği belirtilerek, uçağın montajının ardından vatandaşlarca ziyaret edilebileceği kaydedildi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Denizcilik Şube Müdürü Duran Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, Adana'ya daha önce getirilen bir savaş gemisine, halkın yoğun ilgi gösterdiğini belirtti.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün girişimleriyle, Kıbrıs Barış Harekatı'nda kullanılmış, tarihi özelliği olan bir savaş uçağının Adana'ya kazandırıldığını ifade eden Kaya, "Montaj ve çevre düzenlemesinin ardından, 15-20 gün içinde Merkez Park'ta Adanalıların beğenisine sunacağız." dedi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...