Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çinli kaligrafi ustasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Çinli kaligrafi ustasından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hediye

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

EXPO 2016 Antalya'daki Çin bahçesinde kaligrafi sanatı yapan Qiming Fu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilmek üzere, "Barış, huzur, mutluluk ve güven" yazılı bir çalışma gerçekleştirdi.

EXPO 2016 Antalya'daki Çin bahçesinde geçmişi yüzyıllara dayanan Çin kaligrafi sanatını yapan Qiming Fu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için üzerinde "Barış, huzur, mutluluk ve güven" yazılı bir çalışma yaptı.

Sanatçı Qiming Fu, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki Çin bahçesinde el yazması eserlerini ve resimlerini sergiledi.

Eserleri ziyaretçilerce büyük ilgi gören Quiming Fu, Çin ile Türkiye'nin köklü bir dostluğu bulunduğunu söyledi. Türkiye'deki darbe girişimine çok üzüldüğünü ifade eden Qiming Fu, bu nedenle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere özel bir hediye hazırladığını dile getirdi.

Turuncu renkli ve yaldızlı bir özel kağıt üzerine özel boya ve fırçalarla "T.C Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Barış, huzur, mutluluk, güven" yazan Qiming Fu, şunları söyledi:

"Burada da yazdığı gibi Türkiye'ye güvenli bir gelecek diliyorum. Çin'den buraya gelip Cumhurbaşkanı Erdoğan'a böyle bir çalışmayı hediye etme imkanı bulduğum için çok mutluyum. Burada da yazdığı gibi Türkiye'ye barış, huzur ve mutluluk diliyorum." dedi.

Qiming, hazırladığı kaligrafi çalışmasını Erdoğan'a ulaştırılmak üzere EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Yardımcısı Mücahit Şengül'e teslim etti.

Şengül de EXPO 2016 Antalya'nın sembolü olan şakayık plaketi verdi.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...