Vuslat yolculuğu

Düzenleyen:
Vuslat yolculuğu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Esenler Belediyesi, İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdiği “Bir Kitap Bir Dünya” projesinde gönüllü olarak görev alan öğretmenler ile proje kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Kültür Gezisi’ne gönderdi.

Öğretmen ve öğrencilerden oluşan 250 kişilik kafile, Ankara, Konya ve Bursa’yı kapsayan bir gezi yaptı. Esenler Dörtyol Meydanı’ndan belediyeye ait otobüslerle yola çıkan ekip, ilk olarak Ankara Hacı Bayram Veli Camii’nde sabah namazını eda etti. Öğretmenler, türbeyi gezip dua etti. Ardından Beştepe Millet Camii ve Külliyesi’ni gezen öğretmenler burada edilen duaların ardından hatıra fotoğrafı çektirdi. Gezinin ikinci gününde öğretmenler, Türk İslam mutasavvıfı, şair ve düşünür Hazreti Mevlâna’nın 743. vuslat yıl dönümü kapsamında hem Konya’yı gezdiler hem de Şebiarus törenine katıldılar. Konya Mevlâna Müzesini gezen ve müzeyi dikkatle inceleyen öğretmenler, Aziziye Camii’ni, Şems Türbesi’ni, İstiklal Şehitliği’ni de ziyaret ettiler. Gezinin son gününde Bursa’yı gezen öğretmenler, Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri ile Ulucami, Emir Sultan Türbesi’ni ziyaretlerinde dua ettiler. Uzman rehberler eşliğinde Bursa’nın tarihî mekânlarını gezen öğretmenler, dolu dolu geçen 3 günün ardından Esenler’e döndü.

 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...