'Aşk, Mevlâna’nın barış reçetesidir'

Düzenleyen:
'Aşk, Mevlâna’nın barış reçetesidir'

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Büyük İslam âlimi Mevlâna Celâleddin-i Rûmî, 743. vuslat yılında, Kültür ve Turim Bakanlığının desteğiyle, Beyoğlu Belediyesi, Uluslararası Mevlâna Vakfı ve Kültür Kenti Vakfı iş birliğiyle Galata Mevlevihanesinde Şebiarus programıyla anıldı.

Tekke pilavı ikramı ile başlayan programa, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra farklı dinlere mensup çok sayıda din adamıyla sanat, iş, siyaset ve medya dünyasından birçok isim katıldı. Programda konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Mevlâna’nın sadece kendileri için değil, bütün insanlık için çok önemli bir sığınak olduğunu söyledi. Demircan, Mevlâna’nın, dünyanın her geçen gün büyüyen yaralarına sunulmuş bir şifa gibi hayatta olduğunu kaydederek, şöyle konuştu: Duamız, onun mirasına layık olmak, aşk ile yaşamak ve aşkla vuslata ermektir. Dünyaya tanışmak ve kaynaşmak için farklılıklarıyla gönderilen insanlar, bunları birbirini tamamlayan birer motif gibi görmek yerine, birbirlerine doğrultacakları birer silah gibi ellerinde tutuyorlar. Hazreti Mevlâna, asırlar öncesi bu ihtilafı görmüş, birlikte yaşamak için tek ve ölümsüz reçetesini aşk olarak yazmıştır. Etrafımızda kötü şeyler oluyor, bütün bu kötü şeylerin dermanı, onun yürüdüğü yoldur, o yolda bıraktığı izlerdir. Bugün burada, Halep’in ızdırabı ve hicabıyla, küçücük bedenlere isabet eden kurşunların sancısıyla, küçük yaşta yetim veya öksüz kalan yavruların acısıyla cem oluyoruz. Birkaç gün önce onlarca canımızı bizden alan hain saldırının tesiri altındayız. İSTANBUL 

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...