Kahramanmaraş’ın Marmaris’i: Menzelet

Düzenleyen:
Kahramanmaraş’ın Marmaris’i: Menzelet

KÜLTÜR - SANAT Haberleri

Berrak suları ve danteli andıran kıyıları ile Marmaris’i andıran baraj gölünde tekne turları başladı.

İrfan Özfatura

Kahramanmaraşlıların deniz hasretini giderdikleri Menzelet Baraj Gölü sevimli bir mesire alanına kavuştu. 130 bin metrekare büyüklüğe sahip olan parkın içinde yeşil alanlar, havuzlar, mescid, şadırvan, bisiklet yolları, kamelyalar, masalar, mangallar ve çocuk bahçeleri bulunuyor. Giriş ücretsiz ayrıca otopark imkânı sunuluyor. . 
Büyükşehir Belediyesi’nin son hizmeti de mavi turlar oldu. Henüz deneme seferleri yapan minik vapur, beklenenin üzerinde performans gösterdi. İskelelerin de kurulması ile düzenli olarak demir alıp, göle açılacak. Gölün uzandığı kanyonlar hakikaten heyecan verici, fotoğraf meraklıları ellerini deklanşörden kaldıramıyorlar. 
Civarda eski çağlardan kalma kale kalıntıları ve mağaralar var. Suya dimdik inen Ali Kayası ise dağcıların dikkatini çekiyor. Burası acemiler için bulunmaz mekân, tırmanış esnasında düşenler sadece ıslanmakla kurtuluyorlar. 
Menzelet Barajı, Ceyhan Nehri üzerinde bulunmakta olup, inşasına 1980 yılında (DSİ tarafından) başlanmıştı. Hem üzerindeki Hidroelektrik Santralden elektrik üretiliyor, hem de yüz binlerce dekar arazinin sulanması sağlanıyor. 
Menzelet Gölü’nde zaman zaman boyu 2 metreyi aşan yayın balıkları yakalanıyor. Yüzen havuzlarda ise suni balıkçılık yapılıyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...