Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muhtarlar, Endülüs'ü ziyaret etti

Düzenleyen:
Muhtarlar, Endülüs'ü ziyaret etti

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon'dan gelen 50 muhtar, Endülüs Emevi eserlerinden Kurtuba Camisi'ni gezdi.

İçişleri Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "muhtarların farklı kültürleri görebilmesi için yurt dışı gezilerinin organize edilmesi" talimatı üzerine 5 ilden gelen 50 muhtar, İspanya'nın Endülüs bölgesindeki Kurtuba Camisi'ni gezdi.

Bolu, Çanakkale, Erzincan, İstanbul ve Trabzon'dan muhtarların yer aldığı ilk kafile, öğle saatlerinde İstanbul'dan Malaga kentine geldi. İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Şefik Aygöl'ün de yer aldığı kafile, daha sonra Malaga'dan Kurtuba Camisi'nin bulunduğu Kurtuba kentine geçti.

Muhtarlar, Endülüs Emevi eserlerinden Kurtuba Camisi'ni rehber eşliğinde gezerken fotoğraf da çektirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı

İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü Muhtarlar Daire Başkanı Şefik Aygöl, ziyarete ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Biz 5 vilayetimizden 50 muhtarımızla Kurtuba Camisi'ndeyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız 11 Ocak günü Sayın İçişleri Bakanımıza bir talimat verdi. 'Dünyanın güzelliklerinin, tarihimizin, kültürümüzün ve inancımızın nereye kadar ulaştığını muhtarlığımızın görmesi gerekmiyor mu? Onlara da gösterelim' şeklinde bir talimat verdikten sonra İçişleri Bakanımız ve Müsteşarımız çok hızlı bir çalışma içine girip gruplar şeklinde muhtarlarımızı buralara getirmeye karar verdiler ve bugün ilk kafile ile Endülüs’e geldik.” dedi.

"Her Müslüman'ın her Türk’ün gelip buraları görmesi lazım"

Trabzon’dan gelen muhtarlardan ve 15 Temmuz gazisi Barış Hatipoğlu, caminin muazzam bir eser olduğunu belirterek "Ben gördüğümde hayran kaldım. Her Müslüman'ın her Türk’ün gelip buraları görmesi lazım.” diye konuştu.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür eden Hatipoğlu, “Gerçekten değdi, daha gezeceğimiz çok yer var ama sadece burayı gezmiş olsak bile gerçekten de gelmemize değdi.” ifadesini kullandı.

Heyette yer alan iki kadın muhtardan Zeynep Tokcan, caminin dünya harikası olduğunu ifade ederek “Burası muhteşem bir yer. Sayın Cumhurbaşkanımıza bizi buraya gönderdiği için teşekkür ediyorum. Bütün bayan muhtarlar adına saygılarımı sunuyorum. İlk defa yurt dışına çıkıyorum, çok mutlu oldum, çok huzur buldum.” dedi.

Trabzon'dan gelen muhtarlardan Dursun Ali Musaoğlu, ziyareti esnasında üzücü bir olayla karşılaştıklarını kaydederek “Dünyanın üçüncü büyük camisi olan bu mukaddes mekan kiliseye çevrilmiş. Oysa biz mevcut olan camimizi, Ayasofya'yı müzeye çevirmişiz. Oranın da bir an önce cami olması lazım. Çünkü bizim değerimiz olan bu Kurtuba Camisi kilise oluyorsa Ayasofya üzerinde oturup iyi düşünmemiz lazım.” ifadesini kulandı.

Çanakkale’den gelen muhtarlardan İsmail Kaya da Endülüs’e Çanakkale ruhuyla geldiklerini ifade ederek İslam tarihinin parçalarını görmenin kendilerini duygulandırdığını söyledi.

Tüm masraflar sponsorlar tarafından karşılanacak programda muhtarlara, bugün da El Hamra Sarayı, eski şehir merkezi Albaicin gibi Endülüs'ün tarihi ve turistik yerleri gezdirilecek.

Muhtarlar, 12 Nisan Perşembe günü Endülüs'ten ayrılacak. İçişleri Bakanlığı bundan sonraki süreçte de muhtarları kafileler halinde yurt dışına göndermeye devam edecek.

Düzenleyen:  - KÜLTüR - SANAT
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...