Muallimoğlu modern Evliya Çelebi'ydi

Muallimoğlu modern Evliya Çelebi'ydi

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Ortaokul yıllarında kekeme iken büyük bir azimle bu engelini aşıp Türkçeyi anlatan eserlere imza atan, hitabet dersleri veren Nejat Muallimoğlu, vefatının 15. yılında Bâbıâli’de rahmetle yâd edildi.

Yeni Dünya Vakfında önceki günlerde yapılan “Bâbıâli Enderun Sohbetleri”nin 31’incisinde “Ömrünü Türkçeye Adamış Bir Münnever” başlığıyla Muallimoğlu’nun hayatı, eserleri ve fikirleri üzerinde duruldu. Mehmet Nuri Yardım’ın yönettiği toplantıda, Üstün İnanç ve Harun Yöndem'in de aralarında olduğu katılımcılar düşüncelerini dile getirdi. Üstün İnanç, yakın dostu olan Muallimoğlu’nu “Çok kültürlü, okuyan, araştıran ve birikimi olan bir münevverdi.” diye anlattı. Mehmet Nuri Yardım da açış konuşmasında, şunları söyledi: Nejat Muallimoğlu, Türkçeye âşık, Türkçeye sevdalı, kültürümüzü gençlere tanıtmak için çaba gösteren önemli bir aydındı. O iyi bir yazar, kıymetli bir hatipti. Ama aynı zamanda yorulmaz bir seyyahtı. Yurt dışına çıkıp 14 yıl boyunca gezdi. Âdeta günümüzün Evliya Çelebi’siydi. Gezip görmediği ülke neredeyse yok gibi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...