Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ceylan’ın kareleri film festivalinde

Ceylan’ın kareleri film festivalinde

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bu yıl 24’üncüsü düzenlenen Saraybosna Film Festivali çerçevesinde, meşhur yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın “Türkiye Sinemaskop” adlı fotoğraf sergisi açıldı.

Bosna Hersek Sanat Galerisi’ndeki sergi, Ceylan’ın Türkiye’nin farklı şehirlerinde çektiği 22 fotoğraftan oluşuyor. Nuri Bilge Ceylan’ın fotoğraflarını temsil eden Dirimart Galerisi Direktörü Ceren Erdem yaptığı açıklamada, sergi fikrinin Saraybosna Film Festivali ile birlikte ortaya çıktığını belirterek, etkinliğin festivalin kalbinde olan bir mekânda gerçekleştiğini kaydetti. Fotoğrafın Ceylan’ın ilk sanatsal üretimi ve hiçbir zaman vazgeçmediği tutkusu olduğunu vurgulayan Erdem, serginin, sanatçının filmlerine mekân ararken Türkiye’deki seyahatleri sırasında çektiği fotoğraflardan oluştuğunu belirtti.
24. Saraybosna Film Festivali’nde “Saraybosna’nın Kalbi Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü alan Ceylan’ın, etkinlik kapsamında, Ahlat Ağacı, Bir Zamanlar Anadolu’da, Kış Uykusu, Mayıs Sıkıntısı, Uzak, İklimler ve Kasaba filmleri de sinemaseverler tarafından izlenebilecek. 59 yaşındaki sanatçının fotoğraflarından oluşan “Türkiye Sinemaskop” adlı sergi, 31 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...