Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Suriçi, dünyanın en değerli sahası'

'Suriçi, dünyanın en değerli sahası'

KÜLTüR - SANAT Haberleri

Bâbıâli Enderun Sohbetleri bu hafta İstanbul araştırmacısı ve müzisyen Haldun Hürel’i misafir etti.

Cağaloğlu’ndaki Yeni Dünya Vakfı binasında, geçtiğimiz günlerde yapılan toplantının merkezinde İstanbul vardı. Hürel, Tarihî Yarımada’nın, 15,6 kilometrekare ile şehrin en küçük ilçesi olduğunu kaydederek, “Suriçi dünyanın en değerli tarih alanı, Surlar Çin Seddi’nden önemlidir, tüm dünyanın kıskanacağı eşsiz bir açık hava müzesi olma şansı vardır” ifadelerini kullandı. Haldun Hürel, şehir hakkında da enteresan bilgiler verdi. Hürel, İstanbul’un en dar sokağının Ortaköy Kuruçeşme’de Alaylı Sokak olduğunu söyledi. İstanbul’daki en küçük caminin Edirnekapı Mezarlığı girişinde Akif Efendi Camii, en büyük camisinin Süleymaniye Camii olduğu da paylaştığı bilgiler arasındaydı.

OSMANLI VAKIF MEDENİYETİ
Osmanlı’nın vakıf medeniyeti olduğuna dikkat çeken Hürel, medeniyet inşa edebilmek için bireysel uygarlığın tesis edilmesine dikkat çekerek şöyle konuştu: “İstanbul bu yığılmayı müthiş cazibesi yüzünden yaptı. Bireysel çalışmalar, bizden olan nesle verdiklerimiz çok önemli. Eğitim küçükten başlar.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...